Shovlin over 'zeer bemoedigende race': 'Vooral omdat het moeilijk was de juiste set-up te vinden' Formule 1
Formule 1

Shovlin over 'zeer bemoedigende race': 'Vooral omdat het moeilijk was de juiste set-up te vinden'

Shovlin over 'zeer bemoedigende race': 'Vooral omdat het moeilijk was de juiste set-up te vinden'

Mercedes-hoofdingenieur Andrew Shovlin vond de race in Mexico veelbelovend en de P2 van Lewis Hamilton bemoedigend voor het team. Het was daarentegen wel jammer dat George Russell zoveel moeite had en kampte met remproblemen, maar Shovlin weet zeker dat het team het probleem op kan lossen. De pace was er in ieder geval, en dat vond Shovlin een positief aspect.

Mercedes kwam als tweede en als zesde over de streep waarbij Hamilton de twee Ferrari's achter zich wist te houden. De zevenvoudig wereldkampioen was zelf ook erg te spreken over de manier waarop de auto zich gedroeg. 'Een geweldige prestatie van Lewis om vanaf de zesde startpositie naar de tweede plaats te komen. We hebben de laatste tijd een lastige reeks races gehad en het is echt bemoedigend om de snelheid in de auto te zien, vooral op een weekend waarop het erg moeilijk was om de juiste afstelling te vinden', geeft Shovlin aan in het persbericht van Mercedes.

'George was teleurgesteld dat hij in de laatste fase de positie aan Lando verloor, maar het was duidelijk dat hij veel sneller was dan Carlos bij de herstart.' Russell kampte met oververhitte remmen en dat maakte de slotfase met name moeilijk. 'Hoewel het met de wijsheid achteraf gemakkelijk is om te zeggen dat we hem hadden moeten afremmen en de banden hadden moeten sparen, geven we er de voorkeur aan om een team te zijn dat vooruit kijkt dan een team dat achterom kijkt', vervolgt Shovlin. 'We hebben hier geen gemakkelijk weekend gehad, het was moeilijk, erg moeilijk om de banden in het juiste venster te houden en we waren erg teleurgesteld over hoe de kwalificatie verliep.'

Shovlin: 'Om Ferrari te evenaren gezien onze startposities is bemoedigend'

Dankzij de P2 van Hamilton en de snelste ronde, plus het resultaat van Russell pakte Mercedes in Mexico evenveel punten als Ferrari. De twee teams zijn met elkaar in gevecht voor P2 in het kampioenschap, dus dat kwam wel goed uit. 'Om hier weg te gaan en Ferrari op punten te evenaren gezien onze startposities is bemoedigend. De auto werkte goed, we beheersten de remmen en dat zullen we voor volgend jaar oplossen, maar het tempo was sterk', zegt Shovlin. 'We kunnen verbeteren na dit weekend en we zullen hard werken om ons voor te bereiden op de sprint race volgend weekend in Brazilië.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws