Shovlin verwacht een 'hete' race morgen: 'Er zullen mogelijkheden komen' Formule 1
Formule 1

Shovlin verwacht een 'hete' race morgen: 'Er zullen mogelijkheden komen'

Shovlin verwacht een 'hete' race morgen: 'Er zullen mogelijkheden komen'

Net zoals vorig weekend in Zandvoort kunnen ze bij Mercedes maar voor vijftig procent tevreden zijn met hoe de kwalificatie heeft uitgepakt. Lewis Hamilton geraakte niet verder dan een magere achtste plaats. George Russell zette zijn W14 daarentegen op P4. Ook tijdens de Nederlandse Grand Prix begon Russell voor zijn ervaren teamgenoot. Andrew Shovlin bedankt het harde werk in de garage voor die prestatie.

'Het was een heel sterke, secure ronde van George om zich als vierde te kwalificeren. We zaten mijlen ver van onze snelheid van gisteren, maar deze nacht heeft iedereen uitstekend werk geleverd om dat gat kleiner te maken', erkent Shovlin. Al mag de prestatie van Russell natuurlijk ook niet onderschat worden. Het is al de zevende keer dit seizoen dat hij tijdens de kwalificatie beter doet dan zijn teamgenoot. Al heeft Hamilton hetzelfde aantal op zijn naam staan. Shovlin ging ook verder in op diens prestatie.

Volgens de technisch directeur van de Britse renstal zat de voormalig wereldkampioen vandaag aan de achterkant, en dus de verkeerde kant, van een hoopje coureurs waartussen de verschillen erg miniem zijn. 'Zijn laatste rondje begon nochtans goed, maar zijn achterste banden sleten te hard in de laatste sector. Dat heeft hem enkele plaatsen gekost', analyseerde Shovlin.

Strijdt Mercedes morgen mee voor een podiumplek?

Volgens Shovlin kan dat enkel in een ideaal scenario. De Silver Arrows zullen echter geen kans onbenut laten om beide wagens te doen opschuiven, maar blijven realistisch. 'Dit circuit ligt onze wagen niet echt goed, maar we verwachten een hete race morgen. Dat betekent dat bandenmanagement een cruciale factor zal zijn en de doorslag kan geven.' Shovlin is ervan overtuigd: 'er zullen mogelijkheden komen morgen door de brede waaier aan mogelijke strategieën.'

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws