Marko spreekt nog geen voorkeur uit: 'Kwestie van het kampioenschap lost zich vanzelf op' Formule 1
Formule 1

Marko spreekt nog geen voorkeur uit: 'Kwestie van het kampioenschap lost zich vanzelf op'

Marko spreekt nog geen voorkeur uit: 'Kwestie van het kampioenschap lost zich vanzelf op'

Helmut Marko denkt dat het vanzelf duidelijk wordt welke coureur voorkeur zal genieten in de titelstrijd. Momenteel staat Max Verstappen bovenaan in het kampioenschap met Sergio Pérez daar slechts veertien punten achter. De tweevoudig wereldkampioen wist afgelopen weekend zijn voorsprong te vergroten met een prima prestatie op het Miami International Autodrome. Marko vond het één van de beste prestaties tot nu toe van zijn coureur.

Voorlopig heeft Red Bull niets te duchten van de concurrentie. De titelstrijd lijkt dan ook alleen te gaan tussen Verstappen en Pérez, die telkens om en om races hebben weten te winnen dit seizoen. Voorlopig mogen de Red Bull-coureurs vrijuit racen. 'Als je twee zulke goede coureurs hebt, vraag je je in de garage altijd af of het wel goed zal gaan als ze vrijuit kunnen racen', geeft Marko toe bij Blick. Een voorkeur van één van beide coureurs komt er waarschijnlijk wel. 'De kwestie van het kampioenschap lost zich bij ons vanzelf op!'

Marko: 'Niet verwacht dat Verstappen op jonge leeftijd al zo dominant zou zijn'

Afgelopen weekend was het weer Verstappen die wist te winnen. Vanaf de negende plek sneed de Nederlander als een warm mes door boter door het veld om aan het einde de zege veilig te stellen. 'Dit was een ongelooflijke race van Max', geeft Marko aan bij De Telegraaf. 'Hij was snel, maar hield ook de staat van zijn banden in de gaten. Dat hij in de voorlaatste ronde nog de snelste rondetijd reed, was indrukwekkend. Als we dat momentje tijdens de kwalificatie op zaterdag even buiten beschouwing laten, was dit één van Max’ beste optredens.'

Door deze zege pakte Verstappen overwinning nummer 38 van zijn carrière. Hiermee staat de regerend wereldkampioen op evenveel overwinningen voor Red Bull als Sebastian Vettel. 'Toen we Max binnenhaalden was ik altijd vol vertrouwen dat hij races zou gaan winnen, maar niet dat hij op deze jonge leeftijd al zo dominant zou zijn. Maar dat dachten we destijds ook met Vettel niet. Het laat zien dat je met z’n allen innovatief en moedig moet zijn', aldus de Red Bull-adviseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws