Leclercs glas dreigt half leeg te worden: 'Dat beïnvloedde mijn hele race' Formule 1
Formule 1

Leclercs glas dreigt half leeg te worden: 'Dat beïnvloedde mijn hele race'

Leclercs glas dreigt half leeg te worden: 'Dat beïnvloedde mijn hele race'

Het is moeilijk voor Charles Leclerc om het glas halfvol te houden na de lastige Grand Prix van Miami. De Monegask kreeg de auto niet aan de praat met de gele band, hij zat vast achter Kevin Magnussen, en de harde band maakte het later niet veel beter. Het leek voor Leclerc van kwaad tot erger te gaan en dat leverde dan ook een aantal kritieke uitspraken van hem op. De SF-23 moet echt verbeteren in de race.

Nadat Leclerc hard crashte in Q3 van de kwalificatie van de Grand Prix van Miami moest hij de race aanvangen vanaf de zevende stek. Nadat de lampen uitgingen en de race van start was gegaan, leek het eigenlijk op 57 ronden lang pijn lijden voor de Monegask. De 25-jarige zat meerdere keren vast achter Haas-coureur Kevin Magnussen, de banden leken geen grip te leveren, en echt door het veld snijden wilde niet lukken. 'We hebben veel werk te doen, echt veel. We hebben een auto die de banden alleen goed laat werken in een smal venster', peinst Leclerc bij de Italiaanse tak van Motorsport.com.

'Als je in de ideale omstandigheden rijdt, is het gevoel best goed, maar zodra je even daarbuiten (het venster, red.) gaat, wordt het heel moeilijk', gaat de Monegask verder. 'Met de mediums, aan het begin van de race, kreeg ik de auto niet aan de praat. Niks, nul. Toen moest ik oppassen dat ik de voorbanden niet liet slippen omdat de eerste stint lang moest zijn, en dat beïnvloedde mijn hele race. Daarna ging het iets beter met de harde banden, maar we moeten hard werken om een consistentere auto te krijgen, vooral op de racedag', oordeelt de Monegask.

Leclerc verliet Miami met kopzorgen: 'Het was op zondag meer een fenomeen dan de rest van het weekend'

De banden zijn wel vaker een probleem voor Ferrari, maar de SF-23 leek de voorbanden nu echt gretig op te willen vreten naarmate de race zich voortzette. Het ontnam Leclerc de mogelijkheid om aan te vallen. Naast de problemen om de banden in het juiste werkvenster te krijgen, had Leclerc veel last in de snelle bochten door meerdere aanrakingen met de grond. 'Er waren veel problemen vandaag. Nu gaan we de hele auto bekijken, want volgens mij was er iets mis. Ik zeg dat vooral omdat de auto in de snelle bochten veel de grond raakte. Het was vandaag meer een fenomeen dan de rest van het weekend', legt de Ferrari-coureur uit.

'Daarom moeten we het begrijpen. Bovendien is het bandenvenster erg klein voor ons en zodra we naar buiten gaan, hebben we het extreem moeilijk. Dus daar moeten we allemaal naar kijken', vervolgt Leclerc. Om het glas nu halfvol te houden, is dan ook niet makkelijk. 'Het is erg moeilijk om onze situatie te begrijpen. In de kwalificatie zijn we aan het vechten, terwijl we in de race alleen maar kunnen accepteren dat we door de anderen worden ingehaald om de banden goed te managen en het maximale eruit te halen wat we op dit moment hebben.'

Hoe dan ook liggen er nog updates te wachten op Ferrari, waarmee ze meer uit de auto willen gaan halen nu de Formule 1 het Europese seizoen ingaat. 'Het is een soort mentaliteit die moeilijk is om te hebben. Maar we geven niet op en hopelijk kunnen de updates ons helpen om een goede stap voorwaarts te maken. Dan is op Imola de kwalificatie belangrijk omdat het moeilijk is om in te halen. Dus we zullen zien, maar de prioriteit is om het racetempo te verbeteren', sluit Leclerc af. De volgende race op de kalender is dus de thuisrace van Ferrari, in Imola.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws