Steiner heeft wél zin in Las Vegas-weekend: 'Deze race zet nieuwe standaarden' Formule 1
Formule 1

Steiner heeft wél zin in Las Vegas-weekend: 'Deze race zet nieuwe standaarden'

Steiner heeft wél zin in Las Vegas-weekend: 'Deze race zet nieuwe standaarden'

Guenther Steiner is één van de weinigen die wel zin heeft in het Las Vegas-weekend. Volgens de teambaas zal de race voor uitdagingen zorgen, maar niet erger dan voorgaande races. Ook is Steiner enthousiast dat er nu drie races in de Verenigde Staten worden verreden.

Veel coureurs, waaronder ook Max Verstappen en Mercedes-coureur George Russell, hebben vooral veel kritiek op de Grand Prix in Las Vegas. Van te veel aandacht op spektakel tot aan de niet al te beste lay-out van het circuit, de coureurs hebben niet heel veel goede woorden over voor de race in de gokstad. Haas-teambaas Steiner maakt daarop een uitzondering, en noemt de race juist 'een heel gaaf evenement dat compleet anders is dan alles wat de Formule 1 eerder heeft gedaan'.

'Deze race zet nieuwe standaarden', voorspelt Steiner ook alvast over de toekomst van F1-races, tegenover SpeedWeek. Waar de andere coureurs en teambazen vooral vrezen voor het effect van de lage temperatuur op de banden, ziet Steiner dit ook als een uitdaging komend weekend. 'We verwachten lage temperaturen en dat zal zeker lastig zijn voor iedereen, want zoals we weten moeten we de banden op temperatuur krijgen. Het zal zeker ook van de ondergrond afhangen hoe goed we dat voor elkaar krijgen. Dat zal ook de degradatie bepalen, maar ik denk niet dat het veel slechter voor ons kan zijn dan in Brazilië. We zullen in de praktijk zien hoe het oppervlak is en hoe de temperaturen zijn, dan weten we meer.'

Steiner enthousiast over Amerikaanse races

Steiner is er verder ook heel erg lovend over dat de Formule 1 nu drie keer per jaar in de Verenigde Staten racet. Volgens de teambaas is het land zo divers, dat drie races daar organiseren compleet logisch is. 'Wie had vijf of tien jaar geleden gedacht dat we drie races in Amerika zouden hebben? Nu hebben we ze en ze zijn heel verschillend, wat cruciaal is voor mij. Het is alsof je op verschillende continenten bent, het voelt niet alsof je in hetzelfde land bent. Ik denk dat het goed is voor de Formule 1 en de Amerikaanse fans, die nu in grotere getale komen opdagen om ons te steunen', aldus een enthousiaste Steiner.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws