Haas brengt twee verschillende auto's naar Las Vegas na klachten Hülkenberg Formule 1
Formule 1

Haas brengt twee verschillende auto's naar Las Vegas na klachten Hülkenberg

Haas brengt twee verschillende auto's naar Las Vegas na klachten Hülkenberg

Het team van Haas zal aankomend weekend met twee verschillende pakketten gaan rijden. Nico Hülkenberg zal met het oude pakket gaan rijden tijdens de Grand Prix van Las Vegas, aangezien de Duitse coureur zich prettiger voelt in de oude auto. Teambaas Guenther Steiner geeft aan dat de Amerikaanse renstal niks te verliezen heeft en daardoor besloten heeft om de coureurs te geven wat ze willen.

Het team van Haas wilde in de thuisrace op het Circuit of the Americas een stap naar voren zetten, maar voorlopig is er van tevredenheid nog niet echt spraken bij het team. Vooral Hülkenberg heeft zich meermaals kritisch uitgelaten over de auto en het ontwikkelingspad van de Amerikaanse renstal. Haas gaf wel aan dat het team met de update in ieder geval geen stap achteruit heeft gedaan. Toch wil Haas tijdens de Grand Prix van Las Vegas wat anders gaan proberen om beide coureurs tevreden te stellen.

Hülkenberg zal namelijk met het oude pakket rijden langs The Strip. Kevin Magnussen zal gewoon met het nieuwe pakket rijden. 'De belangrijkste reden is dat Nico voelt dat het oude pakket beter bij hem past, terwijl dit bij Kevin juist andersom is', geeft Steiner eerlijk toe in de preview van Haas. 'We hebben ervoor gekozen om de coureurs te geven wat ze willen. Er staan nog twee races op de planning en we hebben niets te verliezen. Dus we doen wat we kunnen.'

Wat doen de banden van Haas in Las Vegas? 

Aankomend weekend is het belangrijk om de banden goed aan de praat te krijgen. Er worden lage temperaturen verwacht tijdens de avonden in Las Vegas. De banden op temperatuur krijgen, is vaak geen probleem voor Haas, maar bandendegradatie wel. 'Ik denk dat bandendegradatie nooit meer zo slecht zal zijn als in Brazilië.' Toch zorgt de Grand Prix van Las Vegas voor zijn eigen uitdagingen. 'De lage temperaturen zijn een uitdaging, want je moet de banden een stuk warmer zien te houden dan de minimumtemperatuur', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws