Weerbericht GP Las Vegas | Temperaturen tijdens koude avonden vallen wat hoger uit dan verwacht Formule 1
Formule 1

Weerbericht GP Las Vegas | Temperaturen tijdens koude avonden vallen wat hoger uit dan verwacht

Weerbericht GP Las Vegas | Temperaturen tijdens koude avonden vallen wat hoger uit dan verwacht

Er is al veel gezegd en geschreven over de weersomstandigheden tijdens het Grand Prix-weekend in Las Vegas. De teams en coureurs vrezen voor de koude temperaturen tijdens de avonden in de Amerikaanse stad. Dat kan immers grote gevolgen hebben voor de banden en hoe de coureurs deze op temperatuur weten te krijgen en te houden. Het wordt tijdens het raceweekend in Las Vegas echter niet zo koud als de meeste mensen voorafgaand aan het weekend vreesden.

Teambazen en teamvertegenwoordigers dachten namelijk dat de temperatuur in de avonden zou zakken naar de enkele cijfers. Overdag wordt het in Las Vegas nog redelijk warm gedurende het weekend, namelijk gemiddeld 22 graden Celsius. Als de avond eenmaal is gevallen, gaat de temperatuur redelijk snel omlaag, maar elke avond zal de temperatuur in de dubbele cijfers blijven staan. Tijdens de eerste en derde vrije training zullen de temperaturen al relatief laag liggen.

De eerste sessies van de eerste twee dagen van het raceweekend beginnen om 20:30u lokale tijd (5:30u Nederlandse tijd). Dan liggen de temperaturen rond de veertien graden Celsius, meldt Weather.com. Tweeënhalf uur na het einde van de derde vrije training start de kwalificatie. Dan is het inmiddels middernacht in Las Vegas en zal de temperatuur rond de twaalf graden liggen. Een dag later start de Grand Prix om 22:00u lokale tijd (7:00u Nederlandse tijd) en ook dan zal de temperatuur rond de twaalf graden liggen.

Wat gaan de banden doen? 

De teams vrezen vooral voor de Pirelli-banden tijdens het Grand Prix-weekend. De renstallen hebben namelijk geen data voor de temperaturen waarmee ze te maken krijgen in Las Vegas. Door het relatief koude asfalttemperatuur is het belangrijk om de banden goed op te warmen, ander kan er sprake zijn van graining. Dan scheuren er kleine delen van de band af en ervaren de coureurs een stuk minder grip. Tijdens de kwalificatie zullen de coureurs dus waarschijnlijk meerdere slow laps rijden om de banden correct op te warmen.

Het Las Vegas Strip Circuit heeft in ieder geval redelijk stevige remzones. Vooral in bocht 14 moeten de coureurs flink in de ankers. Die bocht volgt namelijk na het hele lange rechte stuk op het circuit. Het rechte stuk op het Las Vegas Strip Circuit is bijna twee kilometer lang, wat er ook weer voor kan zorgen dat de banden temperatuur verliezen. De coureurs hebben tijdens het weekend wel één voordeel: het zal naar alle waarschijnlijkheid droog blijven in Las Vegas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws