Steiner tikt Andretti op de vingers: 'Zulke opmerkingen zijn niet constructief' Formule 1
Formule 1

Steiner tikt Andretti op de vingers: 'Zulke opmerkingen zijn niet constructief'

Steiner tikt Andretti op de vingers: 'Zulke opmerkingen zijn niet constructief'

Günther Steiner is het niet helemaal eens met de uitspraken die Michael Andretti heeft gedaan. De Amerikaan wil met zijn eigen team een intrede doen in de Formule 1, maar het wordt hem momenteel moeilijk gemaakt door enkele teams binnen de koningsklasse van de autosport. Andretti vond dat de mensen binnen de Formule 1 een 'verwaande houding' hebben. Steiner vindt deze uitspraken niet zo tactisch van de eigenaar van Andretti Autosport.

Vorig jaar werd het al duidelijk dat Andretti zijn intrede wilde maken in de Formule 1. De zoon van de voormalig wereldkampioen van de Formule 1 was dicht bij een overname van Sauber, maar op het laatste moment ketste de deal af. Nu wil Andretti in 2024 op de grid staan met zijn eigen team, maar het loopt allemaal nog niet zo soepel voor de Amerikaan. Meerdere teambazen, maar ook de FIA en de FOM, hebben aangegeven dat een intrede geen extra waarde zal hebben voor de sport.

Andretti is duidelijk ontevreden met de houdingen binnen de Formule 1. De voormalig coureur noemt deze houdingen 'verwaand', en geeft nog altijd niet op. Steiner, teambaas van Haas, is het niet helemaal eens met de tactiek van Andretti. 'Ik weet niet wat hij probeert te bereiken met zulke uitspraken, maar Michael moet het helemaal zelf weten', zegt de Italiaan bij The Race. 'Voor mij is het duidelijk dat deze opmerkingen niet constructief zijn, maar hij moet leven met zijn eigen keuzes.'

Steiner: 'Weet niet wat Andretti heeft gepresenteerd aan de FIA'

Andretti staat, net zoals Porsche en Audi, nog altijd in de wachtrij. De beslissing over een mogelijke intrede ligt momenteel bij de bestuursorganen van de sport, zelfs al zijn de teambazen het er niet mee eens. 'Het is niet aan ons om hem een licentie te geven of niet. We hebben allemaal een mening klaarstaan, maar het is niet aan ons om een beslissing te maken. Ik weet ook niet wat ze hebben gepresenteerd aan de FIA en de FOM', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws