Steiner werd gewaarschuwd: 'Mensen zeiden dat het niet zou werken' Formule 1
Formule 1

Steiner werd gewaarschuwd: 'Mensen zeiden dat het niet zou werken'

Steiner werd gewaarschuwd: 'Mensen zeiden dat het niet zou werken'

Günther Steiner is volop aan het genieten van het leven na Haas, al kan hij de Formule 1 nog steeds niet helemaal loslaten. De Italiaan verscheen in Miami als ambassadeur voor de eerste Grand Prix in de Verenigde Staten dit jaar, een land waar hij door Drive To Survive erg bekend werd. ‘Er wordt gezegd dat ik populair was onder de mensen die het kijken, maar ik heb het nog nooit gezien’, vertelt hij in een interview met The Guardian.

Steiner denkt niet dat de populariteit van het programma veel met hem te maken heeft. ‘Ik ben niet een van die gasten die zegt dat het allemaal vanwege mij is’, geeft hij aan. ‘Er wordt gezegd dat ik populair was onder de mensen die het bekijken, maar ik heb het nog nooit gezien’, vervolgt hij. ‘Mensen geloven dat niet, maar je mag het mijn vrouw vragen en zij zou nooit liegen.’ Toch ziet de voormalig teambaas het als iets positiefs dat hij zo geliefd is. ‘Het is leuk om te horen dat ik deel was van de groeiende populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten’, aldus Steiner. ‘Ik houd van de sport en dat ik anderen er ook van kan laten houden is iets waar ik trots op ben.’

Steiner heeft nog steeds contact met ex-collega's

Als teambaas van Haas ging het de Italiaan niet altijd voor de wind. Toch zijn er zeker prestaties waar hij trots op is. Bij het debuut van Haas in Australië in 2026, haalde Romain Grosjean de zesde plaats. ‘Mensen zeiden dat het niet zou werken en vroegen waarom ik het anders deed’, vertelt Steiner. ‘Toen viel alles toch op zijn plek. We hadden goede mensen en gingen de baan op en presteerden.’ De Italiaan heeft daarmee menig collega verbaasd. ‘Er kwamen veel mensen naar me toe om me te vertellen dat ze niet hadden verwacht dat het zou lukken. Ze vonden het geweldig dat ik de ballen had om dit te doen.’

Al loopt hij nu niet meer als teambaas rond in de paddock, Steiner is nog steeds goed bevriend met de teambazen van Ferrari en Mercedes. ‘Ik spreek Fred en Toto nog steeds’, geeft hij aan. ‘Ze respecteren wat ik doe en ik respecteer wat zij doen. We deden verschillende dingen, omdat we op verschillende uiteinden van het spectrum zaten in de competitie, maar ze respecteerden toch wat ik de Formule 1 bracht.’ Volgens Steiner hadden zijn collega’s vooral respect voor het feit dat Haas niet had wat andere teams hadden en toch het beste eruit wisten te halen. Naarmate de jaren verstreken, gleed de Amerikaanse renstal echter af. De Italiaan geeft ook aan tevreden te zijn dat hij geen teambaas meer is. ‘Als teambaas doe je elke dag hetzelfde’, vertelt hij. ‘Nu moet ik kijken of ik een baan kan vinden daarbuiten. Ik doe mijn best, maar soms raakt je talent op een gegeven moment op’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws