Stella verwacht nog meer van Norris: 'Maar denk wel dat Verstappen een nieuwe standaard neerzet' Formule 1
Formule 1

Stella verwacht nog meer van Norris: 'Maar denk wel dat Verstappen een nieuwe standaard neerzet'

Stella verwacht nog meer van Norris: 'Maar denk wel dat Verstappen een nieuwe standaard neerzet'

Andrea Stella denkt dat Lando Norris nog niet heeft laten zien hoe goed hij daadwerkelijk is. De teambaas van McLaren verwacht dat zijn coureur nog altijd veel potentie heeft en dat de eerste zege ook snel zal volgen. De Italiaan is van mening dat de eerste overwinning van Norris cruciaal zal zijn voor het zelfvertrouwen van de Brit en dat meerdere zeges dan in rap tempo zullen volgen.

Norris kende een uitstekende tweede helft van het seizoen in 2023. Alleen Max Verstappen wist meer punten te scoren dan de Brit na de update die McLaren bracht tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Stella verwacht echter nog meer van Norris. 'De sport is zo competitief dat je consistent top moet presteren. Dat is wat het verschil maakt. Het draait niet zozeer om het maximale potentieel en dat geldt zeker voor Lando, want we hebben bijna nog niet gezien hoe goed hij eigenlijk is', wordt de teambaas geciteerd door Motorsport.com.

Norris is in de afgelopen maanden al meermaals genoemd als mogelijke vervanger van Sergio Pérez bij Red Bull Racing. CEO Zak Brown wil er alles aan doen om Norris bij McLaren te houden en dat juicht Stella alleen maar toe. 'Soms verrast hij ons met de prestaties die hij neerzet. Denk aan de poleposition in de Sprint in Brazilië, nadat hij twee, drie tienden verloor in de eerste sector. Hoe heeft hij in de resterende vijf bochten alsnog pole gepakt? Dat was gewoon geweldig.'

'Maar consistent deze prestaties leveren is wat het verschil maakt', benadrukt de Italiaan nogmaals. McLaren hoopt aankomend seizoen opnieuw consistent mee te doen in de strijd om de podiumplekken, al wil de Britse renstal natuurlijk ook wel meer. Daarin moet het team uit Woking het wel opnemen tegen een geduchte tegenstander, die vorig jaar moeilijk te verslaan bleek te zijn. 'Ik denk dat Max een nieuwe standaard neerzet wat betreft hoe consistent je goed kan presteren.'

Norris wil belangrijke eerste zege boeken

Norris wacht echter nog altijd op die illustere eerste zege. Stella verwacht dat er snel meer zullen volgen als de Britse coureur daadwerkelijk voor het eerst op het hoogste podium staat. 'De eerste zege is denk ik altijd de belangrijkste, nietwaar? Want het levert zelfvertrouwen op, waardoor andere dingen iets makkelijker gaan. De reden waarom het tot dusver echter nog niet mogelijk was, was omdat we Lando niet de omstandigheden gaven om consistent voor zeges te strijden', geeft de McLaren-teambaas toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws