De Vries niet trots op F1-avontuur: 'Zo kijk ik er niet naar' Formule 1
Formule 1

De Vries niet trots op F1-avontuur: 'Zo kijk ik er niet naar'

De Vries niet trots op F1-avontuur: 'Zo kijk ik er niet naar'

Nyck de Vries kijkt uit naar zijn 2024. Na een teleurstellend avontuur in de Formule 1 is de coureur weer teruggekeerd in de Formule E en zal hij dit jaar ook te vinden zijn in het World Endurance Championship (WEC). In de Formule E, bij het team van Mahindra, verwacht De Vries niet direct competitief te zijn, maar in het WEC hoopt de Nederlander met Toyota direct te kunnen strijden voor overwinningen.

De Vries kreeg in 2022 de kans om zijn kunsten te laten zien bij Williams, omdat hij moest invallen voor Alexander Albon op het circuit van Monza. De Nederlander scoorde direct punten en dat leverde hem een permanent zitje op bij AlphaTauri. Het werd geen gelukkig huwelijk tussen de coureur en het zusterteam van Red Bull Racing, aangezien De Vries al na tien races te horen kreeg dat zijn tijd erop zat. Daniel Ricciardo was uiteindelijk de vervanger van de man uit Friesland.

De Vries was zelf ook kritisch over zijn prestaties gedurende het eerste gedeelte van het seizoen. Dat hij toch zijn kans heeft gehad in de Formule 1, doet hem niet zo veel. 'Zo kijk ik er niet naar, het is een korte periode geweest en dat is nu eenmaal zo gelopen', zegt De Vries in het FORMULE 1 Magazine. 'Meer valt er uiteindelijk niet over te zeggen. Nu ga ik verder met de Formule E en het WEC en daar ben ik ontzettend blij mee. Er zijn nieuwe toekomstperspectieven en mooie plannen.'

Terugkeer in Formule E voelt als thuiskomen voor De Vries

Een terugkeer in de Formule E kwam niet als een verrassing voor de meeste mensen. De Vries wist namelijk in 2021 de titel te pakken en een jaar later was het teamgenoot Stoffel Vandoorne die het wereldkampioenschap won. Bij Mahindra begint het tweede avontuur in de Formule E en dat voelt als thuiskomen. 'Zo zou je het kunnen omschrijven, ja. Veel mensen ken ik nog uit de tijd dat ik voor Mercedes reed. Dat team is er niet meer, maar de mensen nog wel veelal.'

Mahindra is een team dat nog in de opbouwfase zit, maar De Vries kijkt met vertrouwen naar de toekomst. In het WEC stapt de Nederlander in bij Toyota, een gerenommeerd team dat De Vries direct de kans op zeges biedt. 'Daarom ben ik er ook erg blij mee: Toyota heeft in het WEC de laatste jaren altijd meegedaan om de winst; dat zal komend seizoen niet anders zijn. De auto is competitief en dat zal komend seizoen niet anders zijn', aldus een strijdlustige De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws