Straf heeft geen effect op Red Bull: 'Horner zei dat ze al bezig zijn met de RB20' Formule 1
Formule 1

Straf heeft geen effect op Red Bull: 'Horner zei dat ze al bezig zijn met de RB20'

Straf heeft geen effect op Red Bull: 'Horner zei dat ze al bezig zijn met de RB20'

Ted Kravitz denkt dat de dominantie van Red Bull Racing niet snel ten einde zal komen. De verslaggever van Sky Sports denkt namelijk dat de straf die de Oostenrijkse renstal heeft gekregen voor het overschrijden van de budgetlimiet helemaal geen effect zal hebben. Red Bull kan zich door de huidige dominantie namelijk al focussen op de auto van aankomend seizoen. Hierdoor lijkt de regerend constructeurskampioen ook volgend jaar met een voorsprong te beginnen.

Red Bull heeft op dit moment niets te duchten van zijn tegenstanders. Alle races die tot nu toe werden verreden, werden gewonnen door Max Verstappen of Sergio Pérez. De kans dat deze dominantie nog even voortduurt, zelfs in 2024, is volgens Kravitz zeer reëel. 'Hier is het vervelende voor de rest van de teams: Christian Horner zei dat ze al bezig zijn met het ontwerpen en besteden van hun tijd aan de auto van volgend jaar, de RB20', zegt de verslaggever in Ted's Notebook.

'Ze hebben al een voorsprong met de auto van dit jaar', vervolgt Kravitz zijn verhaal. Het feit dat Red Bull zijn auto begrijpt en de reglementen stabiel blijven, is dus een groot voordeel voor de Oostenrijkse renstal. Ook de straf voor het overschrijden van het budgetplafond hoeft geen probleem te zijn. 'We zijn nog niet eens halverwege het seizoen en ze hebben al de capaciteit, de testtijd voor de aerodynamica en de tijd in de windtunnel om zich te concentreren op de auto van volgend jaar.'

Kravitz: 'Ophef rondom Red Bull was niet nodig'

Red Bull zit momenteel dus in een positieve vicieuze cirkel. De concurrentie had toch gehoopt dat deze onderbroken zou worden door de FIA. 'Het kan zelfs zo zijn dat de de straf van tien procent minder tijd in de windtunnel uiteindelijk helemaal geen straf blijkt te zijn. Dus al die ophef van vorig jaar blijkt achteraf gezien helemaal niet nodig te zijn, want het lijkt erop dat het Red Bull helemaal niet zal beïnvloeden', concludeert Kravitz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws