Verstappen: 'Ik had hier een auto nodig die juist minder met de banden omging' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Ik had hier een auto nodig die juist minder met de banden omging'

Verstappen: 'Ik had hier een auto nodig die juist minder met de banden omging'

Max Verstappen had afgelopen zondag eigenlijk een auto willen hebben die niet goed op de banden paste. De coureur van Red Bull Racing klaagde gedurende de race over een gebrek aan grip en dat had vooral te maken met de koele omstandigheden rondom het Circuit Gilles Villeneuve. Daardoor was het lastig voor Verstappen om temperatuur in zijn banden te krijgen. Desondanks wist hij met zijn RB19 alsnog met negen seconden voorsprong als eerste over de streep te komen.

Verstappen kende geen probleemloze zondag op het Circuit Gilles Villeneuve. Al vroeg in de race merkte de Red Bull-coureur dat de banden anders reageerden dan hij had gehoopt. Hierdoor leek de concurrentie een mogelijkheid te hebben om de regerend wereldkampioen aan te vallen. 'Tegelijkertijd weet ik ook dat andere teams met updates zijn gekomen. Daardoor worden ze steeds iets beter en komen ze wat dichterbij', wordt Verstappen geciteerd door Motorsport.com.

De bandenproblemen van Red Bull kwamen een beetje als een verrassing. Normaliter slijten de banden van de concurrentie heel snel, maar stiekem wilde Verstappen ook een auto die minder goed op het rubber paste. 'Hoe harder de compound, des te moeilijker het is om er temperatuur in te krijgen. Hier had je misschien nog wel meer aan een auto die juist iets minder met de banden omging, een auto die iets harder voor de banden was. Dan kon je namelijk wat makkelijker temperatuur in de banden houden.'

Verstappen: 'Dat laat zien hoe goed onze auto is'

Toch was er gedurende de race geen vuiltje aan de lucht voor de Nederlander, ondanks dat er een vogel vast kwam te zitten in zijn remleiding. Verstappen wist op ieder moment zijn voorsprong uit te bouwen en de hoop om de race te winnen die Fernando Alonso aan het einde van de race nog had, bleek valse hoop te zijn. 'We hebben nog steeds met negen seconden voorsprong gewonnen. Dat laat ook wel weer zien hoe goed onze auto is', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws