Stroll: 'Het was mijn race om te verliezen' Formule 1
Formule 1

Stroll: 'Het was mijn race om te verliezen'

Stroll: 'Het was mijn race om te verliezen'

Dat de GP van Italië in het 2020-seizoen in de boeken zal gaan als een knotsgekke race, moge duidelijk zijn. Fransman Pierre Gasly gaat er met de winst vandoor, terwijl Carlos Sainz en Lance Stroll met plek twee en drie respectievelijk naar huis gaan. De 21-jarige Canadees is blij met de derde plek, maar is van mening dat hij beter had kunnen presteren.

'Het is best jammer, want het was mijn race om te verliezen', begint Stroll. 'Ik had geen grip in het begin, veel wielspin en toen zag ik de wagens links en rechts voorbij komen.' De Racing Point-coureur doelt hiermee op de herstart die halverwege de race plaatsvond. Doordat Charles Leclerc in de muur belandde, werd de race tijdelijk stilgelegd.

Stroll is van mening dat hij bij de herstart dan ook beter had kunnen presteren. Stroll: 'Ik had een goed gevecht met Carlos in de eerste rondes. Ik haalde hem in via de buitenkant, daarna pakte hij mij weer. We waren aan het vechten en uiteindelijk ben ik blij om met de derde plek naar huis te gaan.'

De herstart zelf was volgens Stroll dan ook een bijzonder moment in de race. Niet alleen zag het complete veld er anders uit, maar ook voelde het onnatuurlijk aan. Stroll: 'Het is bizar. Je moet opnieuw beginnen. Dat zijn we niet gewend, vooral niet halverwege de race.'

Stroll voor het eerst in lange tijd op het podium

Dat de Canadees uiteindelijk blij is met zijn podiumplek is logisch. Na de kwalificatie van zaterdagmiddag mocht hij vanaf plek acht beginnen. Een podiumplaats leek eerst dan ook niet mogelijk. Om alsnog op de derde plek te eindigen voelt dan ook goed. 'Ja, het is een paar jaar sinds ik op het podium stond', vertelt Stroll. 'Het voelt goed om terug te zijn. Het was zo’n gekke race. Ik ben heel blij voor Pierre. Hij heeft het verdient en een fantastische start.' (Foto: Racing Point F1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws