Stroll: 'Ik had amper energie na coronabesmetting' Formule 1
Formule 1

Stroll: 'Ik had amper energie na coronabesmetting'

Stroll: 'Ik had amper energie na coronabesmetting'

Lance Stroll werd goed ziek van het coronavirus. De Canadees liep afgelopen oktober het virus op, miste daardoor de Grand Prix van de Eifel, en kampte zelfs daarna nog met fysieke klachten. Dat was mede de oorzaak van zijn matige reeks resultaten aan het einde van het seizoen.

Zijn matige reeks van vijf puntloze wedstrijden begon al met een crash tijdens de race op Mugello in september. Stroll kreeg een klapband en kwam vervolgens hard in aanraking met de bandenstapel. Een race later, in Rusland, viel hij al na één ronde uit. 'Een Ferrari raakte me, waardoor ik wat ongelukkig uitviel', citeert Motorsport-Total.com hem. Hij ging door een naar eigen zeggen 'moeilijke' periode.

Stroll onderschatte coronavirus

Toen sloeg het coronavirus toe, al was dat niet meteen duidelijk. Stroll miste de Grand Prix van de Eifel en hervond daarna maar moeizaam zijn vorm. Eén van de redenen: datzelfde coronavirus. Het sloeg hard toe bij de 22-jarige coureur van Aston Martin. 'Ik voelde de effecten nog tijdens de twee races daarna (Portimão en Imola, red.) en niet zo'n beetje ook. Ik had amper energie en was mentaal ook nog niet op niveau.'

'Ik onderschatte hoe erg het virus me zou uitputten', geeft Stroll toe. 'In de races die ik noemde worstelde ik echt met mijn fysiek.' Tegen het einde van de jaargang kwam Stroll echter weer op niveau met onder meer een poleposition in Turkije. De Grand Prix van Sakhir sloot hij zelfs als op het podium, als nummer drie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws