Szafnauer vertrekt bij Alpine na verschil van inzicht: 'Sommige topmanagers dachten dat het sneller kon' Formule 1
Formule 1

Szafnauer vertrekt bij Alpine na verschil van inzicht: 'Sommige topmanagers dachten dat het sneller kon'

Szafnauer vertrekt bij Alpine na verschil van inzicht: 'Sommige topmanagers dachten dat het sneller kon'

Otmar Szafnauer vertrekt na de Grand Prix van België bij het Formule 1-team van Alpine. Bij het Franse team was hij sinds het begin van 2022 de teambaas, maar door een verschil van inzicht komt er na anderhalf jaar alweer een einde aan zijn tijd bij Alpine. De topmensen van de Franse constructeur wilde snel progressie zijn, terwijl Szafnauer stelt dat er meer tijd nodig is om van Alpine weer een winnend team te maken.

Na de Grand Prix van Hongarije liet Szafnauer nog weten zich geen zorgen te maken over zijn toekomst bij Alpine. De 58-jarige werd namelijk benoemd tot teambaas door Laurent Rossi, die eerder deze maand op straat werd gezet. Daardoor werd er flink gespeculeerd over zijn toekomst bij de Franse equipe en zou zijn positie op de tocht staan. Szafnauer stelde echter zich geen zorgen te maken en dat president Luca de Meo een man van zijn woord was. Daar moet Roemeense Amerikaan nu dus op terugkomen.

Szafnauer zou honderd races de tijd krijgen om de formatie uit Enstone weer naar de top te brengen. Alpine blijkt dus terug te zijn gekomen op deze toezegging. Daarom trekt Szafnauer na dit weekend de deur bij het Franse team achter zich dicht. 'Ik denk dat het jaren duurt, maar sommige topmanagers dachten dat het sneller zou kunnen', zegt Szafnauer bij Viaplay. 'Als we niet op dezelfde golflengte zitten qua tijdlijnen, dan is het beter om uit elkaar te gaan.'

Toekomst ligt nog steeds in de F1

Szafnauer is inmiddels al ruim 25 jaar werkzaam in de koningsklasse van de autosport en hij is van plan om dat ook nog wel even te blijven. 'Maar waarschijnlijk niet het eerste jaar bij een ander team. Je weet echter nooit wat de toekomst brengt, dus dit is zeker niet de laatste keer dat we met elkaar praten”, belooft Szafnauer tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws