Tanabe genoot van fraaie inhaalacties Red Bull: 'Daardoor resultaat gemaximaliseerd' Formule 1
Formule 1

Tanabe genoot van fraaie inhaalacties Red Bull: 'Daardoor resultaat gemaximaliseerd'

Tanabe genoot van fraaie inhaalacties Red Bull: 'Daardoor resultaat gemaximaliseerd'

De eerste editie van de Grand Prix van Qatar werd zondag gewonnen door Lewis Hamilton. In het kunstlicht bleef de ervaren Brit zijn rivaal Max Verstappen ruimschoots voor en verkleinde daarmee zijn achterstand in het wereldkampioenschap. Toyaharu Tanabe zag Red Bull maximaliseren, terwijl AlphaTauri het geluk niet aan haar zijde had.

'De twee auto's van Red Bull maakten veel plekken goed bij de start dankzij een aantal fraaie inhaalacties. Verstappen, die dankzij zijn straf vanaf de zevende plek moest starten, eindigde als tweede en beperkte daarmee de schade', aldus Tanabe bij as-web. Ook Sergio Perez moest zich aan een inhaalrace wagen, nadat hij in Q2 bleef steken bij de kwalificatie.

'Hij kwam nog dicht bij het podium, maar de virtual safety car zorgde ervoor dat hij net tekort kwam.' Uiteindelijk werd Fernando Alonso de verrassende derde, na zeven jaar zonder podium in de Formule 1. 'Een geweldige prestatie van onze voormalig teamgenoot en veteraan', zo luiden de mooie woorden van de Japanner. 'Het was geen gemakkelijk weekend, maar we hebben in beide kampioenschappen goede zaken gedaan.'

AlphaTauri kon Red Bull niet volgen

Tijdens de kwalificatie op zaterdag ging het AlphaTauri voor de wind. Pierre Gasly mocht, na enkele straffen, zelfs vanaf de eerste startrij beginnen aan de race, maar raakte deze positie snel kwijt en eindigde buiten de top tien. 'Helaas was de racesnelheid niet zoals gehoopt. Beide auto's kwamen buiten de punten terecht, wat voor ons heel teleurstellend is, gezien de snelheid van gisteren.' Ook liep concurrent Alpine flink uit in het constructeurskampioenschap. 'We staan nu flink achter, maar dat is dan maar zo.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws