Teammanager Toro Rosso: 'Volgende week wordt de Honda-motor opgeschroefd' Formule 1
Formule 1

Teammanager Toro Rosso: 'Volgende week wordt de Honda-motor opgeschroefd'

Teammanager Toro Rosso: 'Volgende week wordt de Honda-motor opgeschroefd'

Red Bull Racing lijkt zich in de eerste testweek nog niet al teveel op snelle tijden te richten en dat lijkt deels met de Honda-motor te maken te hebben. De motor waar het Oostenrijkse team dit jaar mee rijdt is namelijk teruggeschroefd.

Dat heeft Graham Watson, de teammanager van Scuderia Toro Rosso, laten weten. Niettemin laat hij weten dat Honda grote stappen heeft gezet in de winter. Volgens hem gaan we dat volgende week echt pas zien, wanneer de motor wordt opgeschroefd.

Honda liet eerder weten dat het in de winter grote stappen kon gaan maken en volgens Graham hebben de Japanners daar niets aan gelogen.'Honda heeft precies geleverd wat het beloofde. Ze hebben echt een grote stap gezet in de winter. De cijfers ga ik hier niet bekendmaken, maar het is een aanzienlijke stap', wist Watson te vertellen in F1 TV.

Volgende week wordt de Honda-motor pas echt opgeschroefd

De berichten over de Honda-motor zijn (vrij) positief en volgens Watson wordt er nog niet eens op vol vermogen gereden. 'We rijden de eerste week met een motor die is teruggeschroefd, maar de andere motoren zijn dat ook. Volgende week schroeven we het vermogen pas echt op', aldus Watson.

De opmerkingen van Watson zijn opmerkelijk te noemen, aangezien we woensdagmorgen een artikel plaatsten waarin Toyoharu Tanabe, die als technisch directeur verbonden is aan de Japanse Formule 1-programma, aangaf dat Honda hooguit 'wat kleine veranderingen zou doorvoeren', maar dat zou slechts om details gaan. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws