Tost kijkt uit naar nieuwste aanwinst: 'Ik verwacht heel erg veel van De Vries' Formule 1
Formule 1

Tost kijkt uit naar nieuwste aanwinst: 'Ik verwacht heel erg veel van De Vries'

Tost kijkt uit naar nieuwste aanwinst: 'Ik verwacht heel erg veel van De Vries'

Franz Tost, teambaas van AlphaTauri, verwacht een hoop van aankomend seizoen. Zo rijdt Nyck de Vries volgend jaar bij de Italiaanse renstal en het team doet er alles aan om de Nederlander zo goed mogelijk voor te bereiden. De Vries zal in de komende maanden nog drie verschillende tests rijden, waardoor hij duizenden kilometers zal afleggen voor het team. Daarnaast verwacht Tost een spannender Formule 1-seizoen, waarbij Red Bull Racing problemen zal krijgen door de straf voor het overschrijden van het budgetplafond.

Volgend jaar rijdt het team van AlphaTauri met een nieuw rijdersduo. Tost verwacht veel van de allernieuwste aanwinst van de renstal. 'Ik verwacht heel erg veel van Nyck, mits onze auto goed werkt', geeft de AlphaTauri-teambaas aan bij Speedweek. 'Hij reed een hele goede test in Abu Dhabi en zijn feedback was heel erg goed. We zullen hem goed voorbereiden. We hebben nog drie verschillende tests te gaan voordat het seizoen begint. Dat betekent dat hij nog drie- of vierduizend kilometer rijdt.'

Doordat de keuze is gevallen op De Vries vist AlphaTauri dit jaar buiten de Red Bull-vijver. Volgens Tost zitten er echter wel een aantal goede talenten in de pijpleiding. 'De Red Bull-junioren kenden een goed jaar in de Formule 2, maar ze hebben nog te weinig ervaring. Ik verwacht aankomend jaar een sterk seizoen van Ayumu Iwasa en van Isack Hadjar, die de overstap maakt vanuit de Formule 3. Liam Lawson zal in Japan in de Super Formula gaan rijden. Ik denk dat het nog twee jaar duurt voordat ze het Formule 1-niveau hebben bereikt.'

Tost verwacht intense strijd tussen drie coureurs

Tost hoopt aankomend seizoen dat AlphaTauri weer een stap vooruit kan maken. Voor de rest verwacht de teambaas een spannender titelgevecht dan dit jaar. 'De dominantie die Verstappen en Red Bull lieten zien is heel erg zeldzaam. Ik verwacht een gevecht tussen Verstappen, Leclerc en Russell, want hij is al sterker dan Hamilton. De straf die Red Bull van de FIA heeft gekregen zal zeker een negatieve impact hebben, ondanks dat ze de beste ingenieurs hebben. Toch vertrouw ik erop dat Red Bull voor het kampioenschap kan vechten', aldus Tost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws