Update | Eddie Jordan: 'Hamilton is een beetje een eenling' Formule 1
Formule 1

Update | Eddie Jordan: 'Hamilton is een beetje een eenling'

Update | Eddie Jordan: 'Hamilton is een beetje een eenling'

Nico Rosberg denkt dat het vertrek van Angela Cullen nog wel eens zwaar kan vallen bij Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Cullen is langere tijd zijn prestatiecoach geweest. Rosberg doelt hierbij op de speciale en belangrijke band die ontstaat tussen een coureur en trainer, waardoor hij verwacht dat het een lastige periode gaat worden voor de zevenvoudig wereldkampioen, meldt hij bij Sky Sports.

Net voor de start van de Grand Prix in Saoedi-Arabië werd bekendgemaakt dat Hamilton en Cullen uit elkaar zouden gaan. De Nieuw-Zeelandse heeft langere tijd met de zevenvoudig wereldkampioen samengewerkt en was bijvoorbeeld voor vier van de zeven titels aan zijn zijde.

Allebei geven ze aan dat ze goed uit elkaar zijn gegaan, waarbij Hamilton zelfs aangeeft dat ze nog dagelijks contact hebben. Daarnaast spreekt hij over Cullen als 'één van mijn dierbaarste vrienden' en prijst hij haar werk, door te zeggen dat hij 'een sterkere atleet en beter persoon is geworden door haar'.

Rosberg: 'Relatie tussen coureur en trainer is speciaal'

Toch verwacht oud-coureur Rosberg dat de splitsing niet zo soepel zal zijn als de twee laten merken, vooral met in het achterhoofd het effect dat het kan hebben op de Britse coureur. 'Ik denk eigenlijk dat het misschien nog wel erger is als je als vrienden uit elkaar gaat', zegt Rosberg, geciteerd door Planetf1.com, 'want dan raak je ook nog eens een goede vriend kwijt.'

Volgens Rosberg is de relatie tussen coureur en trainer speciaal. 'Je bent eigenlijk altijd samen', legt de Duitse oud-coureur uit. 'Je bent tijdens het raceweekend maar met een klein groepje, als iemand zoals zij dan wegvalt, ja, dat lijkt me niet fijn.' Met de huidige problemen bij Mercedes verwacht Rosberg dat het wegvallen van een constante variabele zoals Cullen lastig kan worden voor Hamilton.

Ook Damon Hill vindt het opvallend dat Cullen vertrekt. 'Ik denk dat we vooral allemaal verrast waren omdat er constant zo duidelijk gesproken wordt over hoe goed ze voor hem is, dus het komt een beetje uit de lucht vallen', vertelt de wereldkampioen uit 1996 aan Sky Sports. Hamilton heeft nu vooral zijn focus op het gat dichten met de Red Bull Racing-coureurs. De opvolger van Cullen zal hem daarmee moeten helpen.

Update 18:11u (25/03) | Eddie Jordan: 'Hamilton is een beetje een eenling'

Voormalig Formule 1-teambaas Eddie Jordan geeft in de Podcast A Formula For Success aan dat hij geschrokken is door de breuk tussen Lewis Hamilton en Angela Cullen. De excentrieke Ier denkt net als Nico Rosberg dat de breuk hard zal aankomen bij de ervaren Britse coureur, nadat Hamilton en Cullen al sinds 2016 samenwerkten.

Eddie Jordan was van 1991 tot en met 2005 teambaas van Jordan, dat in 250 Grands Prix vier overwinningen behaalde in de Formule 1, en liet onder andere Michael Schumacher debuteren. De flamboyante Ier werd verrast door de splitsing tussen Hamilton en zijn performance coach Angela Cullen. 'Angela (Cullen, red.) is weg, dat was een shock voor mij, moet ik zeggen', begint Jordan. 'Ik dacht dat ze ontzettend close waren. Ze waren altijd zij aan zij te zien. Lewis is een beetje een eenling, en dat bedoel ik op de best mogelijke manier. Hij hoeft zich niet in grote groepen te bevinden of mensen om zich heen te hebben. Over het algemeen bemoeit hij zich met zijn eigen zaken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws