Hamilton voelt specifiek probleem aan W14: 'Dat is niet iets wat snel opgelost kan worden' Formule 1
Formule 1

Hamilton voelt specifiek probleem aan W14: 'Dat is niet iets wat snel opgelost kan worden'

Hamilton voelt specifiek probleem aan W14: 'Dat is niet iets wat snel opgelost kan worden'

Lewis Hamilton voelt iets in de W14 wat hij nog niet eerder in een andere bolide heeft gevoeld. De coureur van Mercedes klaagt over het feit dat hij zich niet comfortabel in de auto voelt, maar hij weet niet precoes wat het specifieke probleem is. De meervoudig racewinnaar weet dat Mercedes nog veel kan winnen op het gebied van downforce, maar Hamilton denkt niet dat dit de fundamentele problemen van de auto op zal lossen.

Dat Mercedes de sprong naar voren nog niet heeft gemaakt, is in de eerste twee races van het seizoen weer duidelijk geworden. Beide coureurs weten dat het anders moet bij de Duitse renstal. 'We hebben een flink tekort aan downforce', geeft Hamilton aan bij Motorsport.com. 'We moeten met name de neerwaartse druk aan de achterkant van de auto verbeteren. Hoe meer downforce we aan de achterkant krijgen, des te stabieler de achterkant wordt, en des te meer ik kan aanvallen.'

'Maar ik denk dat er in het algemeen, zelfs als we dat veranderen, iets specifieks aan de auto is dat ik nog nooit eerder heb gehad', vervolgt de zevenvoudig wereldkampioen. Hamilton had het ook al heel erg moeilijk met de W13. Het is voor de coureur dan ook lastig om precies uit te leggen wat het probleem is. 'Het is een bepaalde positie die ik niet eerder heb gevoeld in auto's van voorgaande jaren. Voor mij is het iets dat me ongemakkelijk maakt. Ik moet gewoon hard werken om ervoor te zorgen dat het verandert.'

Wolff: 'Kan niet snel worden opgelost'

Toto Wolff staat al sinds het vorige seizoen aan de kant van Hamilton als het aankomt op de auto. De Mercedes-teambaas heeft echter slecht nieuws voor zijn coureur. 'We hebben een fundamenteel probleem waar hij niet blij mee is, en dat heeft te maken met hoe hij de achterkant van de auto voelt. Dat is niet iets dat snel kan worden opgelost. De coureurs zijn de belangrijkste sensoren in de auto en als ze ons vertellen dat dit is wat ze voelen, moeten we dat serieus nemen', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws