Update | Geluk bij een ongeluk voor Bottas: Alfa Romeo met oude vloer bij crash Formule 1
Formule 1

Update | Geluk bij een ongeluk voor Bottas: Alfa Romeo met oude vloer bij crash

Update | Geluk bij een ongeluk voor Bottas: Alfa Romeo met oude vloer bij crash

Voor Valtteri Bottas is het Grand Prix-weekend in Miami niet goed begonnen. De coureur van Alfa Romeo crashte tijdens de eerste vrije training, waardoor zijn auto uiteindelijk niet op tijd gerepareerd kon worden voor de tweede vrije training. Bottas heeft dus een flinke achterstand opgelopen ten opzichte van de concurrentie en die achterstand hoopt hij goed te maken tijdens de training van zaterdag.

De tienvoudig racewinnaar was bezig aan een snelle ronde op de softs, maar kreeg te maken met overstuur in bocht 7. Hij verloor de macht over het stuur en gleed daardoor de muur in. 'Het was een hele kostbare fout van mijn kant', begint Bottas bij Formula 1. 'Het is echt heel erg irritant. Maar we moeten morgen de training optimaal benutten.'

De coureur raakte de muur vol met de achterzijde van zijn bolide. De schade leek uiteindelijk niet te herstellen voor de tweede vrije training. 'Het is heel erg jammer dat de impact van achteren ervoor zorgde dat de uitlaat beschadigd raakte en ook de turbo van de krachtbron. Het was onmogelijk om alles voor de tweede vrije training gerepareerd te krijgen. Dat is ongelukkig.'

Miami International Autodrome uitdaging voor Bottas

Bottas was op vrijdag niet de enige die een incident had op het gloednieuwe circuit. De baan was een grote uitdaging voor de rijders. 'De baan is mooi en uitdagend. Vooral het bochtige gedeelte aan het einde van de tweede sector is heel erg lastig om te perfectioneren. Bovendien was de baanevolutie echt gigantisch. Ik moet zaterdag dus veel goedmaken en kijken hoeveel grip er is', concludeert de Alfa Romeo-coureur.

Update 12.50u (07/05) | Geluk bij een ongeluk voor Bottas: Alfa Romeo met oude vloer bij crash

Valtteri Bottas eindigde tijdens de eerste vrije training in de muur na in bocht 7 van het circuit te schieten. Hiermee beschadigde hij zijn Alfa Romeo, wat hem wellicht motoronderdelen kost, en hem tijdens de tweede vrije training langs de kant hield. Een vervelend incident voor de Fin, maar ook heeft hij geluk. De nieuwe vloer van de Zwitserse renstal werd namelijk niet gebruikt toen hij crashte.

Tijdens de impact van de crash beschadigde Bottas volgens Motorsport-Total diverse onderdelen, waaronder een nét geïnstalleerde uitlaat en turbo van de motor. Wel reed hij met een oude versie van de vloer toen hij de muur raakte, wat inhoudt dat hij de nieuwere versie dus niet beschadigd heeft. Een klein lichtpuntje voor de voormalig Mercedes-coureur, die met weinig vlieguren de zaterdag ingaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws