Update | Hulkenberg op stand-by in Portimao: 'Ik denk dat dat logisch is' Formule 1
Formule 1

Update | Hulkenberg op stand-by in Portimao: 'Ik denk dat dat logisch is'

Update | Hulkenberg op stand-by in Portimao: 'Ik denk dat dat logisch is'

Red Bull Racing vliegt uit voorzorg reservecoureur Sebastien Buemi naar Portimao, dat weet F1 Insider te melden. De Formule 1 wordt momenteel ernstig getroffen door de toenemende aantal besmettingen van het coronavirus, waardoor de teams een noodprogramma hebben opgesteld voor in Portugal.

'Buemi zal er zijn', bevestigt Red Bull-adviseur Helmut Marko tegenover de Duitse site. De Zwitser is sinds 2019 reservecoureur bij het team uit Oostenrijk en komt zelf uit in de Formule E voor Nissan E. Dams. Net als op de Nürburgring zal ook Nico Hulkenberg aanwezig zijn in Portimao.

De Duitser is een van de weinigen die al eens op het circuit in Portugal heeft geracet. 'Ik heb daar in 2009 een GP2-race gewonnen', zegt hij. Hij zal in Portimao klaarstaan voor het geval hij Sergio Perez of Lance Stroll opnieuw moet vervangen bij Racing Point.

Update | Hulkenberg op stand-by in Portimao

Nico Hulkenberg zal dit weekend in Portimao op stand-by staan voor Racing Point tijdens de Grand Prix van Portugal. Dit heeft het team uit voorzorg besloten voor het geval Lance Stroll opnieuw positief test op het coronavirus. De Canadees moest de vorige race missen en bleek besmet te zijn geraakt.

'Ja, Nico is hier', citeert Autosport Otmar Szafnauer, teambaas van Racing Point. 'Maar ik denk dat andere teams er ook voor hebben gekozen om voor het eerst reservecoureurs mee te nemen. Ik denk dat het logisch is om die bij de hand te hebben.' Eerder werd ook bekend dat Red Bull een reservecoureur meeneemt. (Foto: Renault Sport Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws