Update II | Marko zet Red Bull toch voor Ferrari, maar vindt Mercedes moeilijk te peilen Formule 1
Formule 1

Update II | Marko zet Red Bull toch voor Ferrari, maar vindt Mercedes moeilijk te peilen

Update II | Marko zet Red Bull toch voor Ferrari, maar vindt Mercedes moeilijk te peilen

Helmut Marko heeft aangegeven dat Red Bull Racing de komende periode langzaamaan van haar overgewicht af wil. De RB18 zit boven het minimumgewicht, en dat kost tijd. Zodoende gaat de renstal uit Milton Keynes de komende periode aan de slag om dit nadeel weg te werken. Ook horen we Sergio Pérez over de problemen die hij op donderdag in Bahrein ervoer in het materiaal.

'Het hoge gewicht vormt een probleem', bevestigt de Red Bull-adviseur in gesprek met Auto, Motor und Sport. Het is een punt dat bij meerdere teams speelt, enkel Alfa Romeo en McLaren zouden op het minimumgewicht zitten, of er tegenaan. 'We zullen het overtollige gewicht beetje bij beetje wegwerken', verzekert de Oostenrijker. Zo wil Red Bull haar gewichtsprobleem dus stapsgewijs wegwerken.

Pérez met upgrades aan RB18

Pérez dook op de laatste testdag het asfalt op met verbeteringen aan de RB18. De Mexicaan merkte dat de balans van de nieuwe Red Bull niet altijd even prettig was, en naar aanleiding van de feedback is Red Bull aan de slag gegaan. 'De onderstuurproblemen hinderen ons in de trage bochten', analyseerde Pérez vanaf het circuit.

Marko spreekt in een reactie op de zorgen van zijn coureur zijn vertrouwen uit in de upgrades die Red Bull meeneemt naar het Midden-Oosten: 'Hopelijk zal de upgrade daar verandering in brengen.' Pérez' snelheid lag gedurende de ochtendsessie in Bahrein hoog, maar of het voldoende is om de coureurs tevreden te stellen, dat blijft de vraag.

Update 15.45u (12/03) | Marko tevreden met nieuwe pakket: 'We hebben het weer gelijkgetrokken'

Helmut Marko zegt tevreden te zijn over het nieuwe pakket van Red Bull Racing. Op de laatste dag van de testdagen heeft het Oostenrijkse team nog een aantal aanpassingen doorgevoerd op aerodynamisch vlak. Zo zijn de sidepods van de auto iets aangepast met een inkeping. Ook is er nog wat aangepast aan de bodem. Een goede stap vooruit, aldus Marko.

'Sergio Perez reed vanochtend naar buiten en zette meteen de beste tijd neer', begint Marko tegenover Auto, Motor und Sport. Dat gaf de Red Bull-adviseur meteen goede hoop. Marko denkt namelijk dat Red Bull met deze nieuwe aanpassingen aan de auto weer naast Ferrari staat. 'Dat hebben we in ieder geval weer gelijkgetrokken', is zijn conclusie.

Update 18.10u (12/03) | Marko zet Red Bull toch voor Ferrari, maar vindt Mercedes moeilijk te peilen

Helmut Marko denkt dat Red Bull Racing op dit moment voor Ferrari staat. Tijdens de afgelopen testdagen wist de Scuderia te verrassen door met de topteams mee te draaien. Daardoor worden ze door sommigen zelfs al gezien als één van de kanshebbers komend seizoen. Eerder op de dag meldde Marko nog dat de Oostenrijkse renstal naast Ferrari stond, maar die mening heeft de man uit Graz inmiddels dus alweer bijgesteld.

Over de laatste aanpassingen aan de auto van de Oostenrijkers, is Marko tevreden: 'Sensationeel, beter dan verwacht', zegt de Red Bull-adviseur tegen Motorsport-Magazin. 'Het lijkt erop dat we voor Ferrari liggen, maar we hebben niet getankt.' Hoe Red Bull ervoor staat ten opzichte van Mercedes, is lastiger te zeggen. 'Het leek alsof ze wat hadden opgeschroefd, want ze waren sneller op de rechte stukken en misten 2 km/u n plaats van 10 km/u. Maar dat was een jaar geleden ook zo', besluit Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws