Russell ziet genoeg werk voor Mercedes: 'Red Bull ongelooflijk sterk, Ferrari solide' Formule 1
Formule 1

Russell ziet genoeg werk voor Mercedes: 'Red Bull ongelooflijk sterk, Ferrari solide'

Russell ziet genoeg werk voor Mercedes: 'Red Bull ongelooflijk sterk, Ferrari solide'

George Russell denkt dat Mercedes nog een hoop goed te maken heeft in de komende weken. Max Verstappen sloot de laatste testdag in Bahrein als snelste af en was zelfs ruim een seconde sneller dan Russell. Ook de Ferrari van Charles Leclerc stond ertussenin, waardoor de Mercedes-coureur de dag afsloot met een derde plek. Daarmee is Russell niet tevreden, maar hij weet zeker dat er nog wat te winnen valt.

'Ik denk dat het gewoon afhangt van hoe hard je de auto echt pusht', begint Russell, geciteerd door Crash. 'We proberen elk laatste beetje prestatie eruit te halen door de grenzen op te zoeken, maar het stuiteren maakt het er niet comfortabeler op, in alle eerlijkheid. Uiteindelijk geef ik niet echt om comfort, als de prestaties er maar zijn. Alleen op dit moment zijn die er niet.'

Werk aan de winkel voor Mercedes

Dat er geen comfort zou zijn bij Mercedes, is ook terug te zien tijdens de laatste testdag. Verstappen eindigde een flink stuk voor Russell. 'We lijken inderdaad een stap achter te liggen op onze rivalen, en we hebben tussen nu en volgende week nog veel werk te doen om dat te begrijpen, want in elke omstandigheid lijken de Red Bull en Ferrari ons een stap voor te zijn', is de conclusie van Russell.

'Ik denk niet dat ze uitzonderlijk zijn, ik denk dat we waarschijnlijk niet zo competitief zijn als we zouden willen', vervolgt Russell, die denkt dat de concurrenten wel al alles voor elkaar hebben. 'De Ferrari en Red Bull zitten in de positie die ze willen. Hun delta van voren naar het middenveld en naar achteren klopt waarschijnlijk wel, wij zitten er gewoon iets verder achter dan we zouden willen.'

'Ik denk dat er potentieel in zit'

Toch geeft Russell de hoop nog lang niet op. De Brit verwacht dat Mercedes uiteindelijk gewoon bij de top zal komen. 'Ik geloof dat de jongens het tot op de bodem gaan uitzoeken. Ik denk dat er potentieel in zit, maar we moeten gewoon een manier vinden om die prestaties daadwerkelijk terug te zien. Red Bull ziet er ongelooflijk sterk uit, Ferrari heel solide, en wij hebben nog wat werk te doen', sluit Russell af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws