Bottas geeft grootste progressiepunt Mercedes vrij Formule 1
Formule 1

Bottas geeft grootste progressiepunt Mercedes vrij

Bottas geeft grootste progressiepunt Mercedes vrij

Valtteri Bottas stelt dat zijn Mercedes W12 in Qatar verschilde van die van teamgenoot Lewis Hamilton. Na op vrijdag prima mee te komen met de top van het veld was er tijdens de kwalificatie niets meer van de prima vorm van de Fin over. Zelf zegt hij dat zijn auto aanvoelde als een totaal andere bolide na die eerste twee trainingen. Ook geeft hij vrij waar Mercedes in de afgelopen periode veel snelheid heeft weten te winnen.

'Ik weet waarom ik trager was, maar ik kan geen details geven', stelt hij cryptisch bij het Finse Ilta Sanomat. Er is dus iets gebeurt met zijn bolide van vrijdag op zaterdag, maar hij wil niet ingaan op wat precies. 'Mijn auto was niet meer zoals deze op vrijdag was', vervolgt hij. 'Ook was hij niet meer gelijk aan die van Hamilton. Er zaten kleine verschillen in de bolides.'

Het zijn bijzondere uitspraken van de Mercedes-coureur. 'We zijn in goede vorm. Dit moet ik vast zien te houden', zijn de enige woorden die hij er nog aan vuil maakt. Het zou kunnen dat Mercedes 's nachts onderdelen heeft verwisseld bij de coureurs. Red Bull Racing zagen we dat eerder dit jaar al bij de achtervleugel van Max Verstappen doen in Mexico. Hij kreeg toen het onderdeel van Sergio Pérez toegewezen.

Bottas onthult waar progressie Mercedes ligt

Ook laat de Mercedes-coureur weten waar zijn team de afgelopen weken de grootste stappen gezet heeft: 'We hebben veel geleerd en weten nu hoe we de auto in snelle bochten beter kunnen laten presteren. Op Qatar kwam dat goed uit. Laten we hopen dat dat ook in Saoedi-Arabië het geval is.' Jeddah Street Circuit lijkt inderdaad over een flinke hoeveelheid snelle bochten te beschikken dus ook daar kan het team uit Brackley goed uit de verf komen.

Wedden op F1: Verstappen geeft favorietenrol uit handen na nederlaag in Qatar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws