Update | Leclerc start vanuit pitstraat na vervangen versnellingsbak Formule 1
Formule 1

Update | Leclerc start vanuit pitstraat na vervangen versnellingsbak

Update | Leclerc start vanuit pitstraat na vervangen versnellingsbak

Ferrari-coureur Charles Leclerc was vandaag zelf de eerste van veel teleurstellingen in een verrassende kwalificatiesessie in Spanje. De Monegask heeft echter het vermoeden dat er iets niet in orde is aan zijn Ferrari-bolide, aangezien hij eerder in het weekend juist wel nog een goed gevoel had. Mocht Ferrari het probleem weten te traceren, dan wacht Leclerc een inhaalrace vanaf de negentiende plek.

Met negentien polepositions en slechts vijf raceoverwinningen is Leclerc normaal gesproken juist een coureur die uitblinkt op de zaterdagen. Des te opvallender was het dan ook dat de 25-jarige in het eerste deel van de kwalificatie als kansloos afviel als negentiende. In gesprek met F1TV geeft Leclerc ook aan dat hij niet verrast was. 'Ik was er volledig zeker ervan dat ik in Q1 uitgeschakeld zou worden, gezien het gevoel dat ik had.'

Leclerc vermoedt dat er iets niet helemaal naar wens functioneerde. 'De auto was... Ik denk dat er iets verkeerd is met de auto. We gaan vanavond de auto analyseren, maar ik zou zeer verbaasd zijn als de auto in orde is', aldus Leclerc. 'Het waren de linkerbochten voor mij waar de balans volledig zoek was. Daar gaan we naar kijken, en we proberen ervoor te zorgen dat we morgen wel een fatsoenlijke auto hebben.'

Niks te maken met nieuwe onderdelen

Desgevraagd laat Leclerc weten dat zijn problemen niks te maken hadden met de nieuwe onderdelen die dit weekend door Ferrari geïntroduceerd werden. 'Vanmorgen was alles in orde. Het gevoel was eigenlijk heel goed', zo was de Ferrari-coureur nog hoopvol. 'Er was gewoon iets geks aan de hand in de kwalificatie. Ik maak nog steeds gebruik van de upgrades, maar daar is niks mee. Ik gebruikte de upgrades gisteren ook, en toen was alles prima. Er was alleen deze sessie iets verkeerd, en we moeten begrijpen was dat is.' Mocht Ferrari de oorzaak achterhalen, wacht Leclerc morgen dus een inhaalslag.

Verstappen de uitgesproken favoriet na zijn poleposition! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Update 10:52u (04/06) | Leclerc start vanuit pitstraat na vervangen versnellingsbak

Charles Leclerc zal de Grand Prix van Spanje vanuit de pitstraat starten. De coureur van Ferrari kende een dramatische kwalificatiesessie en kwam niet verder dan de negentiende tijd. De Monegask klaagde over een slechte achterkant, waardoor het team uit voorzorg de versnellingsbak heeft vervangen. Hiermee brak het team de parc fermé-regels en moet Leclerc dus vanuit de pitstraat starten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws