Sainz voorspelt hevige strijd in middenveld: 'Sommige concurrenten zijn erg snel' Formule 1
Formule 1

Sainz voorspelt hevige strijd in middenveld: 'Sommige concurrenten zijn erg snel'

Sainz voorspelt hevige strijd in middenveld: 'Sommige concurrenten zijn erg snel'

Ferrari had vooraf misschien gehoopt op meer in Mexico, maar lijkt na vrijdag de verwachtingen te moeten bijstellen. Charles Leclerc en Carlos Sainz streden met Pierre Gasly om de 'best of the rest'-titel tijdens de trainingen en eindigden als vijfde en zevende. Tevreden is Sainz nog niet helemaal na de vrijdag, maar hij heeft er vertrouwen in dat er nog stappen kunnen worden gezet richting de kwalificatie.

'Het was een uitdagende vrijdag, zoals altijd hier in Mexico. Er is hier erg weinig grip, waardoor het lastig is om de auto af te stellen', zo laat Sainz weten in een persbericht. 'We hebben wat dingen veranderd na de eerste training, maar dat pakte niet zo goed uit. Uiteindelijk zijn we weer terug gewisseld naar de eerste setup.' Hoewel er nog winst te behalen valt volgens de Spanjaard, is het resultaat voorlopig prima, aangezien concurrent McLaren zich niet met de Scuderia kan meten.

'We willen morgen proberen om nog wat andere dingen te testen. Hopelijk kunnen we zo nog wat tijdwinst boeken, want sommige concurrenten lijken erg snel te zijn hier', zo doelt de Spanjaard op onder anderen Pierre Gasly. 'Het zal en spannende strijd worden morgen tijdens de kwalificatie. Hopelijk kunnen we de derde startrij verzekeren, dat zou een mooi resultaat zijn.' Dit lijkt vooralsnog zeker mogelijk te zijn, maar dan moet wel worden afgerekend met het snelle AlphaTauri.

Leclerc wilt verbetering voor kwalificatie

Leclerc is blij om weer terug te zijn in Mexico en doelt daarbij vooral op de geweldige sfeer die er hing. Over de auto is de Monegask zeker nog niet tevreden en hij hoopt dat het team veel verbetering kan vinden voor zaterdag, 'Ondanks dat de baan zich verbeterde tussen de eerste twee vrije trainingen was de baan nog altijd heel glad door al het stof. We konden onszelf wel iets verbeteren, maar we waren nog niet snel genoeg. We moeten de auto goed afstellen om morgen een goede tijd neer te kunnen zetten', besluit Leclerc

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws