Seidl bewaart de rust: 'Ricciardo en McLaren zijn toegewijd aan elkaar' Formule 1
Formule 1

Seidl bewaart de rust: 'Ricciardo en McLaren zijn toegewijd aan elkaar'

Seidl bewaart de rust: 'Ricciardo en McLaren zijn toegewijd aan elkaar'

Daniel Ricciardo gaat in de komende weken wat extra uren in de simulator spenderen. De coureur van McLaren voelt zich nog niet honderd procent comfortabel in de MCL36 en de resultaten spreken ook niet in zijn voordeel. In de media wordt er al gespeculeerd over de toekomst van Ricciardo, maar Andreas Seidl geeft aan dat het team kalm zal blijven en haar coureur zal helpen om de resultaten te maximaliseren.

Het is nog geen gelukkig huwelijk tussen Ricciardo en McLaren. Aan het begin van 2021 stapte de Australiër over van Renault (nu Alpine, red.) naar de Britse renstal. Het werd al snel duidelijk dat Ricciardo aan het vechten was met zijn bolide en dat hij niet dezelfde snelheid had als teamgenoot Lando Norris. Dit jaar hadden zowel het team als de coureur gehoopt op betere resultaten, maar die blijven vooralsnog uit.

McLaren-CEO Zak Brown heeft zich afgelopen week dan ook kritisch uitgelaten over de prestaties van Ricciardo. De Amerikaan zei dat de rijder niet aan de verwachtingen van het team voldeed. Seidl zegt dat het team nog volledig achter Ricciardo staat. 'Na ieder raceweekend, en dan maakt het niet uit wat het resultaat is, bedank ik mijn coureurs voor hun harde werk', wordt de McLaren-teambaas geciteerd door RaceFans. 'Het is heel erg belangrijk om kalm en gefocust te blijven. Beide partijen zijn toegewijd aan elkaar.'

Seidl wil comfortabele Ricciardo in McLaren-bolide

Ricciardo heeft eerder al aangegeven dat hij zich nog niet honderd procent comfortabel voelt in zijn bolide. De rijder gaat in de aankomende weken extra werk verzetten in de simulator om zo steeds meer te wennen aan de auto. 'Voordat we naar Baku gaan hopen we dat we alvast kleine stappen kunnen zetten om hem zich beter te laten voelen in de auto. Vooral in de kwalificatie moeten er dan nog stappen gezet worden, want dan rijd je namelijk op de absolute limiet', aldus Seidl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws