Update | Red Bull: 'Feedback van Pérez wordt enorm gewaardeerd' Formule 1
Formule 1

Update | Red Bull: 'Feedback van Pérez wordt enorm gewaardeerd'

Update | Red Bull: 'Feedback van Pérez wordt enorm gewaardeerd'

De technisch directeur van Red Bull Racing, Pierre Waché, heeft details gedeeld over de ontwikkeling van de auto van het team na de testdagen. Volgens de voorman van het team van Max Verstappen heeft de renstal veel kunnen doen en zullen er zelfs al kleine updates verschijnen voor de RB16B.

'We zijn ons al volop aan het storten op VT1 sinds de eerste testsessie in Bahrein', legt Waché uit. 'We wachtten niet tot het einde van de test op de laatste dag. We hebben dan ook drie dagen lang verschillende onderdelen getest, waarvan we slechts sommige dingen maar zullen gebruiken voor de Grand Prix. Sinds de laatste testdag hebben we nog goed aan de auto kunnen werken, dus de RB16B krijgt enkele kleine updates voor het eerste raceweekend.'

In de twee weken tussen de laatste testdag en de eerste training is Red Bull daarnaast nog volop aan het testen. 'We laten de coureurs in de simulator enkele nieuwe aanpassingen testen, om zo de balans van de auto nog meer te verbeteren. We zijn richting het eerste weekend dus erg druk', zegt de Fransman, die geciteerd wordt door Verstappen.com.

Sneller op het rechte stuk

Tot slot onthult Waché dat er wat betreft de snelheid op het rechte stuk flinke vooruitgangen zijn geboekt. 'Op de testbank gaat de auto sneller, dat is vooral dankzij een sterkere motor en de verbeterde brandstof van ExxonMobil. Hoeveel we op het rechte stuk daadwerkelijk hebben gewonnen ten opzichte van Mercedes is echter nog onduidelijk, we weten niet hoeveel zij hebben kunnen doen.'

Update 08.23 (24-04) | Red Bull: 'Feedback van Pérez wordt enorm gewaardeerd'

Red Bull Racing is niet alleen blij met de komst van Sergio Pérez bij het team, maar ook zijn feedback op de auto wordt enorm op prijs gesteld. Dat vertelt technisch directeur Pierre Waché tegenover de officiële site van het team. Ook haalt de Fransman een herinnering op van een eerdere samenwerking in de Formule 1 met de Mexicaanse coureur.

Zo zei de Waché het volgende over 'Checo' Pérez: 'We waarderen zijn feedback enorm. Ik heb ooit al eens met hem gewerkt toen hij de Formule 1 in kwam met Sauber. Zijn feedback over en vaardigheden in de auto zorgen ervoor dat hij heel goed zijn racetempo kan controleren en bandenslijtage kan minimaliseren. De feedback die hij nu geeft en hoe hij dat vergelijkt met de vorige, compleet andere auto waarin hij reed (de Racing Point RP20, red.), zijn van een enorme waarde voor het team', aldus Waché.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws