Update | Red Bull geen tweede coureursrol opgenomen in nieuw contract Pérez Formule 1
Formule 1

Update | Red Bull geen tweede coureursrol opgenomen in nieuw contract Pérez

Update | Red Bull geen tweede coureursrol opgenomen in nieuw contract Pérez

Sergio Pérez is blij met zijn contractverlenging bij Red Bull Racing. Tot en met 2024 zal de Mexicaan uitkomen voor de Oostenrijkse renstal, die hem met een meerjarige deal een stuk meer zekerheid verschaft dan hij in zijn afgelopen jaren in de Formule 1 had. Pérez gaat tijdens de persconferentie in Baku ook in op het aankomende raceweekend en hoe hij met open armen ontvangen werd na de Grand Prix van Monaco te winnen.

'In deze wereld kan alles snel veranderen. Je leeft van race tot race, de ene dag ben je de held, de andere dag de boosdoener', aldus Pérez, die in zijn carrière vooral van contract tot contract leefde. Hij kreeg nooit de steun van een topteam zoals Lewis Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc die wel gekregen hebben. Pérez moest het dus vooral op eigen houtje doen.

Dat is hem gelukt, en zijn doorzettingsvermogen is beloond met een meerjarig contract bij een team dat voor overwinningen strijdt. 'Het gaat erom dat je altijd hard blijft werken en die kans grijpt wanneer deze zich voordoet. Je weet immers nooit wanneer dat zal zijn', benadrukt hij. Hij dankt zijn plekje bij de Oostenrijkse renstal dan ook deels aan het harde werken.

Pérez richt zich tot aankomend weekend: 'In Baku draait het vooral om vertrouwen hebben in het materiaal. Je kan geen fouten maken en je weekend riskeren.' Hij weet dat het in de nauwe straten van Azerbeidzjan de kunst is om uit de problemen te blijven en dat is dan ook precies hoe hij het weekend benadert.

Pérez wint in Monaco

Pérez won twee weken geleden de Grand Prix van Monaco, de meest illustere wedstrijd van de kalender. 'Iedereen thuis was ook heel blij. Het betekent veel voor Mexico. Je droomt ervan als coureur en dat maakt die overwinning ontzettend speciaal', bevestigt hij.

Update 12.15u (10/06) | Red Bull geen tweede coureursrol opgenomen in nieuw contract Pérez

Red Bull Racing heeft in de contractverlenging van Sergio Pérez niet aangedrongen op een tweede coureursrol. Dat laat de Mexicaan zelf weten tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan tegenover RaceFans. Ook geeft hij aan dat hij het prettig vindt dat de verlenging relatief vroeg getekend is.

'We hebben het daar niet over gehad. Er staat niets in mijn contract dat mij beveelt om als tweede te eindigen, of zoiets. Dat vormt geen onderdeel van mijn contractverlenging', benadrukt de teamgenoot van Max Verstappen. In het verleden hielp Pérez Verstappen nog wel eens mee. Of hij dat in de toekomst zal blijven doen, is de vraag.

Pérez blij met tijdige verlenging

Het seizoen is nog jong maar Pérez heeft dus nu al zijn krabbel onder een gloednieuw, tweejarig contract mogen zetten. 'Als coureur wil je die stress zo snel mogelijk wegwerken. Hoe eerder je bij kan tekenen, hoe beter, dus', aldus het perspectief van de rijder zelf.

'Het kost ontzettend veel energie en focus om elk weekend alles te geven. Dan wil je daar niet over nadenken. Daarom was het goed om al zo vroeg tot een overeenkomst te komen', concludeert hij. Nu kan hij zich volledig richten op de rest van het jaar, en wil hij races winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws