Update | Reutemann verlaat de intensive care en is herstellende Formule 1
Formule 1

Update | Reutemann verlaat de intensive care en is herstellende

Update | Reutemann verlaat de intensive care en is herstellende

Voormalig Formule 1-coureur Carlos Reutemann is opgenomen op de intensive care met maag- en darmbloedingen. De situatie van de twaalfvoudig Grand Prix-winnaar is afgelopen zaterdag verslechterd. In eerste instantie leek zijn toestand stabiel te zijn.

Als gevolg van nieuwe bloedingen is de gezondheid van de Argentijn weer verslechterd en wordt er onderzoek gedaan naar zijn fysieke toestand gedaan op de intensive care, meldt motorsport.com. Daarvoor is hij overgebracht naar een ziekenhuis in Rosario.

Reutemann werd afgelopen woensdag opgenomen in een ziekenhuis in zijn woonplaats Santa Fe. De voormalig Williams-coureur had last van maag- en darmbloedingen. Tot en met vrijdag was de situatie nog stabiel.

Reutemann kende een succesvolle Formule 1-carrière, die hij aftrapte met het behalen van polepositie in zijn eerste Grand Prix-weekend in 1972. Zijn meest bekende seizoen werd verreden in 1981, toen hij bij Williams getekend was. In een spannende titelstrijd met Nelson Piquet eindigde Reutemann op de tweede plaats in het klassement. Tussen de twee coureurs zat een verschil van slechts één punt.

Update 20.10u (16/05) | Reutemann verlaat de intensive care en is herstellende

Goed nieuws voor oud Formule 1-coureur Carlos Reutemann. De twaalfvoudig GP-winnaar lag enige tijd op de intensive care met inwendige bloedingen, maar mag na een aantal dagen de IC weer verlaten. Reutemann moet nog wel in herstellen op de normale afdeling in het ziekenhuis, maar de oud-coureur is inmiddels buiten levensgevaar.

Van 8 tot 16 mei lag Reutemann op de IC, maar het Argetijnse La Capital kwam naar buiten met het positieve nieuws over de voormalig rijder. 'Vanmorgen is nationaal senator Carlos Reutemann overgeplaatst naar de normale afdeling van het ziekenhuis, zegt het medium. Ook de dochter van Reutemann, Mariana, bevestigde de positieve berichten door een foto te sturen van haar vader die op de rand van het ziekenhuisbed een krant leest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws