Update weerbericht | Verstappen en collega's verwachten nieuwe regenrace Formule 1
Formule 1

Update weerbericht | Verstappen en collega's verwachten nieuwe regenrace

Update weerbericht | Verstappen en collega's verwachten nieuwe regenrace

Opnieuw dreigt een Grand Prix-weekend niet geheel droog te verlopen. Ook voor de Grand Prix van Spanje staat ons mogelijk regen te wachten. Vorig weekend in Monaco begon het te regenen in het laatste gedeelte van de race, waardoor het glibberen en glijden was geblazen. Een week daarvoor werd de Grand Prix van Emilia Romagna nog afgelast vanwege zware regenval.

In de voorgaande race leverde de regen een hoop spektakel op en het kan zomaar eens zijn dat er komend weekend opnieuw druppels zullen vallen. Volgens Weather.com begint het weekend op vrijdag gedeeltelijk bewolkt. Wel staat er nu een voorspelling van 21 procent aan regen. Ook op zaterdag, wanneer de kwalificatie verreden zal worden, is de verwachting dat het wisselend bewolkt en zonnig wordt. De kans op regen is dan 24 procent.

De meeste kans op regen is er op zondag, wanneer de race op Circuit de Barcelona-Catalunya op het programma staat. In de middag is de verwachting dat het bewolkt zal zijn met buiten en mogelijk zelfs kans op onweer. Momenteel wordt de kans op regen geschat op 56 procent. Tijdens het Grand Prix-weekend zullen de temperaturen dagelijks tussen de 22 en 23 graden zijn. Daarmee zal het aanvoelen als een aangenaam temperatuurtje.

Wanneer laatste keer regen GP Spanje?

Voor de laatste regenrace in Spanje moeten we terug naar de Grand Prix van 1996. Deze werd gewonnen door Michael Schumacher, nadat hij twee weken ervoor nog vroeg uitviel in Monaco. Ook Jos Verstappen was in dat seizoen actief en reed op dat moment rond namens Arrows-Hart, maar de Nederlander wist de eindstreep in Barcelona niet te halen. Binnenkort verschijnt er op F1Maximaal.nl een uitgebreider verhaal over deze spectaculaire regenrace.

Update 13:20u (04/06) | Verstappen en collega's verwachten nieuwe regenrace

Met de Grand Prix van Spanje voor de deur lijkt het erop dat we opnieuw op een regenrace getrakteerd gaan worden. Wanneer de regen precies gaat vallen is nog onduidelijk, maar dát er neerslag zal vallen lijkt wel erg waarschijnlijk. Weather.com rekent op 50% kans op regen om 14:00 uur, terwijl dat bij de start van de race om 15:00 zakt naar 38%. Later in de middag loopt de regenkans echter weer op, met 72% kans om 16:00 uur en 64% kans om 17:00 uur.

Ook de coureurs zelf lijken op regen te rekenen. Polesitter Max Verstappen zei tijdens de rijdersparade tegen F1TV: 'Voor ons ziet het er zelfs goed uit als we terrein verliezen bij de start, maar we moeten de auto heel houden. Er hangt regen in de lucht, dus we moeten de strategie in de gaten houden en geen fouten maken. De auto voelt zo goed aan om te besturen.' Ook zijn collega's rekenen op invloed van de weergoden. Zo zei Fernando Alonso: 'We zijn altijd beter op de zondagen. Laten we zien wat we kunnen doen, er zijn nu namelijk donkere wolken.' Ook andere coureurs, zoals Oscar Piastri en Esteban Ocon gaven aan dat ze rekenen op regen.

Verstappen de uitgesproken favoriet na zijn poleposition! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws