Update | Wolff pareert aanval Horner over 'jaren zonder gevechten' van Mercedes Formule 1
Formule 1

Update | Wolff pareert aanval Horner over 'jaren zonder gevechten' van Mercedes

Update | Wolff pareert aanval Horner over 'jaren zonder gevechten' van Mercedes

Christian Horner denkt dat Toto Wolff totaal anders leiding geeft dan hijzelf. De twee teambazen hebben in 2021 geregeld naast het asfalt staan kibbelen met elkaar en dat verklaart hij deels door het feit dat de druk op Mercedes en haar leider toeneemt. Horner vertrouwt er bovendien op dat Red Bull dit jaar de wereldtitel veilig kan stellen.

'Het is de eerste keer dat Mercedes en Toto echt in een situatie staan waarin ze uitgedaagd worden. Toen hij zich bij het team voegde, zaten de coureurs er al, de motor was al ontwikkeld, het zat allemaal al op zijn plaats. Hij heeft er geweldig voor gezorgd dat dat team kon blijven winnen', zo opent Horner, die bij Channel 4 benadrukt dat de infrastructuur van het winnende Mercedes-team al op zijn plaats was voordat de Oostenrijker zich bij de organisatie voegde.

Zo lang Mercedes bleef winnen was er voor Wolff ook geen reden om van zich af te bijten naar concurrenten toe. Nu Red Bull aan de deur klopt, laat Wolff zich met regelmaat uit over zijn Red Bull-tegenpool. Horner licht dit toe: 'Dit is de eerste keer dat er een waar gevecht plaatsvindt en dat Mercedes concurrentie heeft. Er heerst respect tussen de teams, maar wij opereren beiden op een andere manier.'

Horner bedoelt hiermee dat hij zich graag meer mengt in de operationele activiteiten van zijn renstal, terwijl Wolff zich toch vooral op de achtergrond bevindt: 'Ik sta graag aan de frontlinie, ik zit graag aan de pitmuur met de strategen en de ingenieurs. Wolff bekijkt alles vanuit de garage naast een persvoorlichter. Het zijn dus verschillende rollen en functies.'

Concurrentie tussen Red Bull en Mercedes

Waar de Britse teambaas dus stelt dat Wolff zich ongemakkelijk voelt onder de druk van de titelstrijd, denkt hij dat hij daar zelf juist effectiever van gaat werken. 'Natuurlijk is de concurrentie streng', vervolgt hij. 'Wij houden van deze concurrentie. Hoe meer Wolff zich opwindt, hoe leuker het wordt.' Dat de Oostenrijker zich op de kast laat jagen is iets wat Horner eerder vermakelijk lijkt te vinden dan vervelend.

Onder diezelfde druk zijn er nog zeven wedstrijden te gaan in twaalf weken. Na die twaalf weken is het duidelijk of Red Bull voor het eerst sinds 2013 weer eens een wereldtitel naar zich toe weet te trekken. 'We hebben dus zeven finales om te verzekeren dat wij op ons best presteren. Mercedes valt te verslaan als wij op ons allerbest zijn. Dat hebben we al bewezen', concludeert hij over zijn team. Met een gat van slechts twee punten tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton gaat het er in de slotfase van het seizoen om spannen.

Verstappen na comeback in Rusland op poleposition voor wereldtitel 2021

Update 13.10u (05/10) | Wolff reageert op Horner: 'Die gevechten verschilden niet van die met Red Bull'

Toto Wolff kan zich niet vinden in de woorden van zijn Red Bull Racing-rivaal dat Mercedes het de afgelopen jaren makkelijk heeft gehad. In gesprek met Channel 4 suggereerde Christian Horner dat Mercedes de afgelopen zeven jaar geen concurrentie kende en daarom gemakkelijk de titels binnen wist te slepen. Nu Red Bull serieuze weerstand biedt, is dit wel anders. Wolff geeft aan in de afgelopen jaren wel degelijk problemen ervaren te hebben met concurrenten.

'Ik denk niet dat je moet vergeten dat we in 2018 en 2019 hele zware gevechten voerden met Ferrari. Ik denk dat we een van die jaren zelfs achterlagen toen we de winterstop in gingen. In de herfst wisten we dat pas weer recht te trekken', benadrukt Wolff, die zich niet kan vinden in de visie van de teambaas van de directe concurrenten.

Volgens Wolff is het dus beslist niet het geval dat Mercedes het te makkelijk had. Met name in 2018 oogde Ferrari erg sterk, maar dat jaar gaven ze de titel uit handen, mede door enkele grove fouten die Sebastian Vettel in dienst van de Italiaanse renstal maakte. 'Deze gevechten waren keihard en verschilden niet van het gevecht dat we momenteel met Red Bull voeren', concludeerde de Oostenrijker bij Express.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws