Van de Grint schrikt van bedragen die Lammers noemt: 'Wat Zandvoort neerzet, is unieker' Formule 1
Formule 1

Van de Grint schrikt van bedragen die Lammers noemt: 'Wat Zandvoort neerzet, is unieker'

Van de Grint schrikt van bedragen die Lammers noemt: 'Wat Zandvoort neerzet, is unieker'

Kees van de Grint snapt niet dat er een discussie bestaat over de toekomst van de Grand Prix van Nederland als er wel races zoals die in Saoedi-Arabië op de Formule 1-kalender staan. Jan Lammers geeft aan dat de Dutch Grand Prix niet kan concurreren als het aankomt op de bedragen die circuleren, maar Zandvoort heeft wel zijn eigen doelen. Het weekend in Zandvoort moet namelijk het meest duurzame Grand Prix-weekend van de wereld worden.

De Grand Prix van Nederland staat volgend jaar nog op de kalender, maar het is nog maar de vraag of dat in 2025 ook het geval is. Momenteel wil de organisatie van de race zich vooral richten op het aankomende weekend. 'De FOM weet wat ze willen en wij weten wat wij willen', begint Lammers bij Zandvoort Shakedown van Viaplay. 'Als je ziet dat landen als Saoedi-Arabië de Grand Prix voor 900 miljoen vastleggen voor tien jaar, die competitie kunnen wij niet aangaan.' Zandvoort wil vooral de boodschap van duurzaamheid naar buiten brengen met de Grand Prix van Nederland en zo van meerwaarde kunnen zijn.

'We willen de meest duurzame Grand Prix van de wereld worden', vervolgt Lammers. Hierdoor richt de organisatie zich vooral op het openbaar vervoer. Minder dan drie procent van de toeschouwers komt dan ook met de auto naar het circuit. 'Met de nieuwe reglementen van 2026 wil de FIA dat statement (van verduurzaming, red.) ook maken. In Nederland zit veel creativiteit. We hebben dit evenement de afgelopen jaren zo duurzaam mogelijk gedaan, zonder dat het ten koste ging van het entertainment. Dat is iets wat de FIA ook gebruikt om de andere Grands Prix aan te sporen.'

Van de Grint snapt niks van Zandvoort-discussie

Van de Grint zou het ridicuul vinden als Zandvoort plaats zou moeten maken voor races als die in Saoedi-Arabië. De bandenexpert vindt de Dutch Grand Prix een stuk unieker. 'Dat geld zou eigenlijk niet het belangrijkste moeten zijn. Als ik zie wat de Nederlanders neergezet hebben, dat is uniek. Het publiek dat wij trekken is ook uniek. Als je de logica loslaat, moet deze race hier blijven. Dan mogen die paar miljoenen meer geen rol spelen. Als je berichten hoort van Amnesty International over Saoedi-Arabië, dan is het überhaupt een schande dat we daarheen gaan', aldus Van de Grint.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws