Wolff haalt snoeihard uit naar journalist: 'Heb je ooit iets positiefs gezegd? We moeten niet zeiken' Formule 1
Formule 1

Wolff haalt snoeihard uit naar journalist: 'Heb je ooit iets positiefs gezegd? We moeten niet zeiken'

Wolff haalt snoeihard uit naar journalist: 'Heb je ooit iets positiefs gezegd? We moeten niet zeiken'

In Las Vegas is het Formule 1-weekend met een valse start begonnen, maar Toto Wolff reageerde in de persconferentie woedend op een journalist die stelde dat dit een blamage is voor de sport. De Oostenrijker verdedigde Liberty Media en vond dat de problemen op de openingsdag in Las Vegas niks voorstelden in het grotere geheel.

Voor verschillende coureurs begon het weekend dramatisch, en dan met name voor Carlos Sainz. De Ferrari-coureur zag zijn SF-23 compleet vernield worden door een putdeksel, en de vloer zou zelfs door de cockpit zichtbaar zijn geweest vanwege een gat. Ferrari moet haar coureur van een nieuwe monocoque en een nieuwe power unit voorzien, terwijl ook Esteban Ocon een nieuwe chassis nodig heeft en Alfa Romeo-coureur Zhou Guanyu schade opgelopen zou hebben.

Toch wilde Wolff geen slecht woord horen over Las Vegas, de Formule 1, of eigenaar Liberty Media. 'Dit is geen blauw oog, dit stelt niks voor', zei de Oostenrijker in de persconferentie voor teambazen. 'Het is donderdagavond (in Las Vegas, red.), en we hebben een eerste vrije training die niet door is gegaan. Ze gaan de putdeksels vastlassen, en morgenvroeg heeft niemand het hier meer over', meende de Mercedes-teambaas.

Wolff maakt journalist met de grond gelijk

Vervolgens ging Wolff helemaal los op de journalist. 'Stelde jij die vraag? Het is compleet belachelijk, compleet belachelijk. Het gaat over de eerste vrije training. Hoe durf je überhaupt slecht te praten over het evenement dat de nieuwe standaard bepaalt voor alles en iedereen? En jij hebt het nu over een los putdeksel, iets wat eerder gebeurd is. Dit is niks! Dit is de eerste vrije training! Geef credits aan de mensen die deze Grand Prix hebben opgezet, en die deze sport veel groter gemaakt hebben dan het ooit was', riep Wolff.

'Heb je ooit iets positiefs over iemand gezegd? Dat zou je eens moeten doen over alle mensen die hier hebben gewerkt. Liberty Media heeft waanzinnig werk geleverd, en alleen omdat er in VT1 een putdeksel los is gekomen moeten we niet gaan zeiken', aldus de Mercedes-teambaas, die naast collega Frédéric Vasseur zat. 'De auto (van Ferrari, red.) is kapot, dat is enorm zonde, en voor Carlos had het gevaarlijk kunnen zijn, en de FIA en de mensen van het circuit moeten analyseren hoe we dit in de toekomst kunnen vermijden, maar om hier te praten over een blauw oog voor de sport, op een donderdagavond?! In Europa kijkt er sowieso niemand naar op dit tijdstip.'

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws