Vasseur herorganiseert Ferrari: 'Rueda geen hoofdstrateeg meer' Formule 1
Formule 1

Vasseur herorganiseert Ferrari: 'Rueda geen hoofdstrateeg meer'

Vasseur herorganiseert Ferrari: 'Rueda geen hoofdstrateeg meer'

Frédéric Vasseur lijkt de herorganisatie van Ferrari al in gang te hebben gezet, zo meldt de Italiaanse tak van Motorsport.com De eerste verandering die hij heeft doorgevoerd is het redistributeren van de taken betreffende de strategie van de Scuderia. Iñaki Rueda blijft wel voor Ferrari werken, maar vanuit Maranello, want de jonge Ravin Jain gaat zijn taken vanaf de pitmuur overnemen.

De 'kleine' wijzigingen die Vasseur op het gebied van strategieën aankondigde ter gelegenheid van de presentatie van de SF-23, zijn vandaag uitgelekt in de paddock van Bahrein, waar de wintertests plaatsvinden. Het hoofd van strategie aan de Ferrari-muur wordt Ravin Jain, die vanaf de eerste race van het seizoen operationeel zal zijn. De Indiase ingenieur zal de plaats innemen van Rueda, die in Maranello zal werken en van het 'strategie'-front naar het sportieve front zal gaan.

Dit is een nieuwe rol voor Rueda, die hem uit de schijnwerpers zal halen na het 2022-seizoen, waarin Ferrari meerdere keren de plank flink missloeg betreffende de strategie. De druk op de ketel is hoog in Maranello, want na een jaar van het mislopen van de titel moet het in 2023 toch echt gaan gebeuren. En Vasseur heeft besloten dat Rueda daarin niet zo'n grote rol meer gaat spelen als voorheen.

Jain moet Ferrari gaan helpen in de richting van de titel

Daarom klimt Jain, een Indiase ingenieur die in 2016 in Maranello aankwam en actief is in het team dat vanaf het volgende seizoen voor de strategieën zorgt, hogerop. Zijn verantwoordelijkheden zijn geleidelijk gegroeid en hij heeft de leiding gekregen over een van oudsher zeer delicate sector in het veld. Onder de nieuwigheden op het vlak van de taakverdeling is er ook de beslissing om Laurent Mekies te concentreren op een rol in het managen van het team. Activiteiten met betrekking tot relaties met sponsors en media, evenals het management van de coureurs, vallen onder de bevoegdheid van Vasseur, die Mekies liever op een cruciale taak heeft gericht en de andere verantwoordelijkheden liever persoonlijk op zich neemt.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws