Verstappen moet flink aan de bak na crash Leclerc: 'Dat is wel enorm klote' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen moet flink aan de bak na crash Leclerc: 'Dat is wel enorm klote'

Verstappen moet flink aan de bak na crash Leclerc: 'Dat is wel enorm klote'

Max Verstappen baalt flink dat hij tijdens de Grand Prix van Miami vanaf de negende plek moet starten. De Nederlander maakte een fout in zijn eerste run in Q3, waardoor het aankwam op zijn laatste run. Die werd alleen verstoord door een crash van Charles Leclerc, waardoor de rode vlag werd gezwaaid en het einde kwalificatie was. Daardoor ging Sergio Pérez ervandoor met pole.

'Ik maak zelf die eerste fout, dan is het enorm balen dat je die rode vlag krijgt', doelt Verstappen bij Viaplay op het feit dat hij zijn eerste run moest afbreken en daarna geen tweede run kon neerzetten. 'Het kan gebeuren op een stratencircuit, maar dat is wel klote. Het hele weekend is goed gegaan en nu sta je negende, dat is niet waar we willen staan en ook zeker niet waar we moeten staan.'

Verstappen: 'Toen ging ik van de baan af'

Verstappen had het verschil moeten maken in de eerste run, maar daar ging het mis. 'Ik had een heel klein momentje bij het uitkomen van bocht 5, maar uiteindelijk maakte dat niet zoveel uit. Ik kwam daarna te wijd aan de buitenkant in bocht 7 en 8, daar ligt heel weinig grip en toen ging ik van de baan af.' En dus was de enige optie om de ronde af te breken en te hopen op een betere tweede run.

Die tweede run mocht er niet komen, en dus moet Verstappen gaan inhalen vanaf de negende plek. Dat zal een interessante race opleveren. Zelf probeert de Red Bull-coureur alvast een beetje vooruit te kijken naar die race. 'Snelheid is natuurlijk wel goed, maar het is niet hoe het zijn moet. Dus ik moet wel echt aan de bak om te kunnen winnen, maar het is enorm klote', besluit Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws