Leclerc hoopt op onvrede bij Verstappen: 'Zodat we hem onder druk kunnen zetten' Formule 1
Formule 1

Leclerc hoopt op onvrede bij Verstappen: 'Zodat we hem onder druk kunnen zetten'

Leclerc hoopt op onvrede bij Verstappen: 'Zodat we hem onder druk kunnen zetten'

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami wist Monegask Charles Leclerc de tweede tijd neer te zetten in zijn Ferrari. Een mooi resultaat gezien de stroeve start van zijn weekend in het Amerikaanse Florida. Tijdens de eerste en enige vrije training spinde Leclerc waardoor zijn sessie al in de eerste ronde ten einde kwam. De Italiaanse renstal wist zich echter te herpakken en hoopt morgen de aanval te kunnen openen op Verstappen.

Verstappen wist bij de kwalificatie zichzelf weer van de polepositie te garanderen voor de race op zondag. Tevreden was de Limburger alleen niet helemaal en dat geeft Leclerc hoop. 'Ik hoop dat hij nog steeds een beetje ontevreden zal zijn zodat we hem onder druk kunnen zetten', vertelt de Monegask voor de camera van SkySports.

Verstappen grootste concurrent

Leclerc kijkt tevreden terug op wat hij en zijn team tot nu toe hebben neergezet in Miami. 'De start van het weekend was niet ideaal. Vooral omdat zo'n klein foutje zoveel consequenties had in de eerste vrije training.' Bij het ingaan van bocht 16 spinde Leclerc zijn Ferrari waarna hij de baan blokkeerde en er niets anders op zat dan de auto stil te zetten. 'Gelukkig hadden we daarna nog een goed weekend', zegt Leclerc.

Leclerc is met name te spreken over de sprintrace. 'Vandaag was een positieve dag, vooral in de ochtend. De middag was ontzettend verraderlijk. Niet alleen voor ons, maar ik denk voor iedereen. Het was heel erg moeilijk om de tweede sector te begrijpen. Het was moeilijk in te schatten wat voor soort grip je zou hebben, met name bij het ingaan van bocht 11. Dat maakte het heel moeilijk om de ronde tot een geheel te maken.'

De aanhoudende dominantie van regerend wereldkampioen Max Verstappen is ook Leclerc niet ontgaan. 'Verstappen is overduidelijk heel sterk, net als altijd. Vanochtend zaten we even dicht bij elkaar. Hij zei toen dat hij niet tevreden was met de auto dus ik ben benieuwd naar hoe tevreden hij morgen gaat zijn.'

Volgens Leclerc zijn Red Bull Racing en Verstappen zonder twijfel de grootste concurrent van Ferrari in het veld. 'Wij hebben vooruitgang geboekt ten opzichte van vanmorgen, maar dat hebben zij ook. Als we DRS krijgen na de eerste ronde (tijdens de race, red.), denk ik dat we wellicht dicht bij Verstappen kunnen blijven. Momenteel zijn zij echt het team en is hij echt de coureur om te verslaan. Het is aan ons om beter te gaan presteren.'

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws