Horner staat stil bij veelvraat Verstappen: 'Een fenomenale prestatie' Formule 1
Formule 1

Horner staat stil bij veelvraat Verstappen: 'Een fenomenale prestatie'

Horner staat stil bij veelvraat Verstappen: 'Een fenomenale prestatie'

Christian Horner is onder de indruk van de statistieken en reeksen van Max Verstappen. De Red Bull Racing-teambaas zag Verstappen wederom toeslaan in een kwalificatie waarin de verschillen helemaal niet zo groot waren. De Nederlander is inmiddels een aardige reeks op aan het bouwen in de kwalificatiesessies, al wil Horner de Grand Prix-zege nog niet afvinken.

Verstappen was in zijn jongere jaren vaak sterker in de races dan in de kwalificaties, en de Limburger heeft dan ook veel meer Grand Prix-zeges verzameld dan polepositions. In 2023 won Verstappen nog vanaf acht verschillende startposities, maar in 2024 wint Verstappen steeds vanaf dezelfde plek, aangezien hij tot nu toe alle polepositions pakte. 'Hij wist gewoon het maximale uit de auto te halen. De omstandigheden waren voor iedereen lastig. Je kon horen dat iedereen het lastig had om de balans te vinden en om grip te vinden in de laatste runs', geeft Horner bij F1TV aan tegenover presentator Will Buxton.

Horner beseft dat Verstappen niet volledig tevreden was, maar vindt de reeks van zijn coureur imposant. 'Hij deed genoeg om poleposition te pakken. Het is zijn zevende poleposition op rij, en zijn zesde van het seizoen. Hij pakte tot nu toe poleposition voor elk van de zes Grands Prix dit seizoen. Het is fenomenaal. Het is een fenomenale prestatie van hem', herhaalt Horner nog maar eens. 'Checo (Pérez, red.) deed het ook goed. Hij was de enige coureur in de top vier die zich wist te verbeteren in de tweede runs in Q3, en hij mag op de tweede rij starten.'

Sprintweekend

Net als in China is er in Miami weer een sprintweekend, en Horner benadrukt dat dit de druk op de teamleden verhoogt. 'Je hebt maar één kans om het goed te doen, en je krijgt niet eens tijd om te gaan lunchen', geeft de Brit aan over het drukke programma op de zaterdag. 'Op het moment dat de sprintrace eindigt, zijn de engineers, ook in de fabriek, alweer simulaties aan het draaien om te kijken hoe we de auto kunnen optimaliseren. We hebben daar een geweldige partner voor, met Oracle.'

Horner wil de 59e Grand Prix-zege van Verstappen echter nog niet tellen. 'Hij moet een goede start hebben, en de strategie wordt cruciaal. Safety Cars op het goede of verkeerde moment kunnen bepalend zijn, en betrouwbaarheid is belangrijk. Alle gebruikelijke valkuilen dus', somt Horner op. 'Het verschil is ook klein, want Ferrari zit er ook gewoon bij.' Het Italiaanse team start met Charles Leclerc en Carlos Sainz vanaf plekken twee en drie.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws