Vasseur wil niet dat Ferrari gaat zweven: 'Te vroeg om te kunnen praten over een strijd met Red Bull' Formule 1
Formule 1

Vasseur wil niet dat Ferrari gaat zweven: 'Te vroeg om te kunnen praten over een strijd met Red Bull'

Vasseur wil niet dat Ferrari gaat zweven: 'Te vroeg om te kunnen praten over een strijd met Red Bull'

Frédéric Vasseur zag dat het goed was in Melbourne. Carlos Sainz reed, mede dankzij de DNF van Max Verstappen, moederziel alleen naar de zege. Charles Leclerc maakte het Italiaanse feestje compleet door tweede te eindigen. De teambaas van Ferrari een tevreden man, maar waarschuwt de Scuderia er wel voor niet op een wolk te beginnen leven.

'Het is duidelijk dat alles heel goed ging van begin tot einde. Laat ons nu van het succes dit weekend genieten, en dan zien we wel wat de toekomst brengt', stak Vasseur van wal. Toch waarschuwt de :Fransman ervoor dat ze realistisch moeten blijven in Maranello. 'Het is veel te vroeg om te praten over een strijd met Red Bull Racing voor het wereldkampioenschap. Het is voorbarig om nu al conclusies te trekken, maar we hebben een grote stap vooruit gezet ten opzichte van een jaar geleden. De weg is nog lang.'

Wat zorgde er precies voor dat Ferrari, met een één-twee, zo goed presteerde in Melbourne? 'De set-up voor dit weekend was juist. De balans zat vanaf het eerste rondje op de eerste dag meteen goed en dat maakt een enorm verschil omdat je dan op de details kan gaan focussen. Het belangrijkste is om nu de auto zo goed mogelijk te begrijpen en het onderste uit de kan te halen van het pakket dat we hebben. Maar dit jaar is onze bolide gemakkelijker te begrijpen, zowel voor het team als voor de coureurs. We hebben een betere basis om vanuit te ontwikkelen en te verbeteren. Het is constanter', concludeerde Vasseur tegenover Sky Sport F1.

Pech van Verstappen als katalysator 

'Niemand, ook ik niet, weet of deze één-twee ook gebeurd zou zijn als Verstappen niet uitviel. Als we een vergelijking maken met de snelheid en het tempo van Pérez lijkt het realistisch. Maar we weten het niet zeker, en met Max is het een compleet andere situatie', blijft Vasseur nuchter. 'We hebben nog 21 races om met Verstappen te vechten. Onze snelheid was alvast excellent vanaf de start. Dit was voor mij een van de netste weekends als teambaas. Maar er is nog ruimte voor verbetering, al geldt dat voor iedereen op de grid.

Natuurlijk mochten complimenten aan de Ferrari-coureurs ook niet ontbreken. 'Ik heb vanaf het begin gezegd dat onze rijders het uitstekend doen en elkaar elke sessie weer tot het uiterste drijven. Dat is nodig voor het team. Daarbij zijn ze ook enorm intelligent op het circuit. Als we ze vragen om positie te behouden, bijvoorbeeld. Dan verloopt alles van ronde één perfect', stak Vasseur na afloop nog pluimen op de hoed van Sainz en Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws