Verstappens problemen leverden Sainz zege: 'Ik dacht: dit is een heel groot obstakel minder!' Formule 1
Formule 1

Verstappens problemen leverden Sainz zege: 'Ik dacht: dit is een heel groot obstakel minder!'

Verstappens problemen leverden Sainz zege: 'Ik dacht: dit is een heel groot obstakel minder!'

Carlos Sainz had eerst niet door dat Max Verstappen problemen had, maar toen het duidelijk werd dat de Nederlander uitviel wist Sainz dat het grootste obstakel om de race te winnen uit de weg was. De Spanjaard had de race vervolgens volledig onder controle en het is meer dan een beloning voor het harde werk dat hij na zijn operatie heeft verricht om te racen in Australië.

Sainz kende niet de meest makkelijke start van het jaar nadat de Spanjaard in januari eerst te horen kreeg dat hij geen zitje meer zou hebben bij Ferrari na het einde van het 2024-seizoen. Vervolgens moest hij de race in Jeddah overslaan vanwege een operatie aan een blindedarmontsteking. De Madrileen vocht echter keihard terug en pakte op zondag de zege in de Grand Prix van Australië. Na afloop zong hij Smooth Operator en Life Is A Rollercoaster van Ronan Keating. 'En zo is het ook', zegt Sainz bij Viaplay. 'Zo gaat het leven. Soms krijg je obstakels op je pad, zoals ik aan het begin van het jaar.'

De 29-jarige geeft toe dat het een zware start van het seizoen was. 'Maar ik bleef mijn hoofd omhoog houden, ik werkte hard en dan komen de resultaten vanzelf', zegt de Spanjaard. In de tweede ronde van de race kon hij Verstappen al inhalen, maar toen rekende hij zichzelf nog niet rijk. 'Bij die eerste inhaalactie dacht ik: oké, dit is goed. Toen begon hij problemen te krijgen en dacht ik: dit is één heel groot obstakel minder', lacht Sainz. 'Ik wist dat van alle mensen naast Max, dat ik de beste pace had om te winnen. Het ging om de degradatie en het managen van de banden.'

Tekst gaat verder onder de foto.

carlos sainz gpaustralie ferrari
Sainz pakte de overwinning in Australië nadat Verstappen uitviel. (Foto: Pirelli)

Sainz senior emotioneel: 'Hij heeft me zo hard zien werken'

Voordat Sainz zijn praatje kwam doen bij Viaplay stond David Coulthard nog even te kletsen met de vader van Sainz. Carlos Sainz senior was emotioneel na de zege van zijn zoon. 'Dit was het juiste moment. Het begin van het jaar was super moeilijk met het nieuws, en hij was echt van streek was door de situatie. Hij was zeer vastbesloten om hier in ieder geval te racen. Deze zege kwam precies goed, vooral op het moment dat hij over zijn toekomst moest beslissen', aldus de Dakar-winnaar.

'Hij weet wat ik heb doorgemaakt', zegt Sainz zelf. 'Hij heeft me zo hard zien werken. Hij zag me in bed liggen en dacht dat ik niet naar Australië zou gaan. We zijn hier gekomen en hebben gewonnen, zijn inspanningen hebben me ook geholpen', zegt de Madrileen. 'Hij heeft me geholpen met alle logistieke dingen, me helpen sneller te herstellen.' Een zeer goed weekend dus voor Sainz, die op zaterdag al als tweede kwalificeerde en op zondag de grootste bokaal wist te pakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws