Honda bevestigt: 'Voorafgaand aan kwalificatie is de RB16B stevig onder handen genomen' Formule 1
Formule 1

Honda bevestigt: 'Voorafgaand aan kwalificatie is de RB16B stevig onder handen genomen'

Honda bevestigt: 'Voorafgaand aan kwalificatie is de RB16B stevig onder handen genomen'

Voorafgaand aan de kwalificatie en de derde vrije training hebben Red Bull Racing en Honda veel werk verzet om de auto sneller te maken, zo bevestigt ook Honda-voorman Toyoharu Tanabe. In eerste instantie leek er sprake van een flinke achterstand op Mercedes, maar na de eerste twee vrije trainingen zijn er de nodige veranderingen doorgevoerd, waardoor de poleposition van Max Verstappen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten mogelijk werd gemaakt.

'Net als eerder dit weekend was de buitentemperatuur en de temperatuur van het asfalt veel hoger dan verwacht', begint Tanabe, die zag dat die warme baancondities geen invloed hadden op het succes van de Honda-motoren in Austin. 'Voor de tweede race op rij hadden we vier van de vier door Honda aangedreven auto's in Q3, geweldig! Het is geweldig dat Max zo'n ronde heeft weten neer te zetten.'

Red Bull en Honda sleutelden tot in de late uurtjes

Tanabe bevestigt dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag veel werk is verzet om de RB16B bij Red Bull aan de praat te krijgen. In de eerste trainingen leek de achterstand op Mercedes aanzienlijk, maar veranderingen aan de auto hebben die achterstand ongedaan gemaakt. 'We hebben tot in de late uurtjes veel veranderingen doorgevoerd aan zowel de motor als het chassis. In de derde vrije training zagen we dat die veranderingen uiteindelijk tot een veel betere auto leidden, dus we zijn erg blij met het werk dat we verzet hebben.'

Tanabe voorziet een positief raceresultaat, al is er veel om in de gaten te houden. 'Het zal opnieuw vrij warm zijn op de baan, dus dat kan zijn invloed gaan hebben op de strategie in de race. Een goede start is stap één, vanaf daar gaan we het bekijken. Hopelijk kunnen we ook met vier Honda-motoren in de top tien eindigen', aldus de Japanner in een persbericht van de motorleverancier.

Al het laatste F1-nieuws binnenkrijgen op Instagram? Volg F1Maximaal.nl voor je dagelijkse updates!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws