Vettel: 'Hoop dat Verstappen aan het einde van het jaar competitief materiaal heeft' Formule 1
Formule 1

Vettel: 'Hoop dat Verstappen aan het einde van het jaar competitief materiaal heeft'

Vettel: 'Hoop dat Verstappen aan het einde van het jaar competitief materiaal heeft'

Sebastian Vettel hoopt dat Red Bull Racing het Mercedes in de slotfase van het 2021-seizoen lastig kan maken. Uit eigen ervaringen van het recente verleden weet hij hoe bitter het is om in het laatste seizoendeel de titel uit handen te geven wegens een gebrek aan concurrentievermogen. In 2017 en 2018 overkwam hem dit in dienst van Ferrari, dat destijds tot de winterstop aardig standhield, maar het daarna faliekant aflegde tegen Mercedes.

'Ik hoop dat Verstappen aan het einde van het jaar een betere auto heeft dan ik destijds had, of in een betere positie staat', zo opent Vettel als Autosport bij de viervoudig wereldkampioen informeert naar zijn visie op de huidige titelstrijd. 'In mijn gevecht met Hamilton waren we niet competitief genoeg om hem aan het einde van het jaar het leven zuur te maken', voegt hij daaraan toe. Hij hoopt dus niet dat dat de Nederlander overkomt.

Ferrari zat twee jaar op rij vrij dichtbij de Duitse concurrenten. Met name in de eerste seizoenshelft van 2017 en 2018 was het gat naar Mercedes klein genoeg om met regelmaat een Grand Prix te winnen. Na de winterstop zakte het team echter qua vorm in, waarna de titel voor het oprapen lag voor de Brit, geeft Vettel aan: 'Uiteindelijk was het voor hem dus vrij gemakkelijk om het kampioenschap binnen te slepen.'

Vettel geniet van Verstappen-Hamilton-rivaliteit

In 2021 ervaren de Formule 1-fans een rivaliteit in de sport die al tijden ontbreekt. Hoewel Vettel zelf niet deelneemt aan het titelgevecht juicht hij de concurrentie tussen de twee topteams alleen maar toe: 'In elke sport is rivaliteit goed. Respect moet er in die rivaliteiten echter altijd blijven. Ik denk dat we tot op heden een heel clean gevecht gezien hebben.' Van dat respect is wat de Aston Martin-coureur betreft dus zeker sprake.

Bookmakers voorspellen winst Hamilton in Austin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws