Verslag VT2 | Verstappen geeft twee tienden toe op snelste man Sainz op Silverstone Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Verstappen geeft twee tienden toe op snelste man Sainz op Silverstone

Verslag VT2 | Verstappen geeft twee tienden toe op snelste man Sainz op Silverstone

Carlos Sainz is de snelste man in Groot-Brittannië na de tweede vrije training. De coureur van Ferrari noteerde een 1:28,942 en bleef daardoor voor zijn concurrentie. Lewis Hamilton wist de tweede tijd te noteren, terwijl landgenoot Lando Norris het zeer verdienstelijk deed met de derde tijd. Max Verstappen kwam niet verder dan plek vier.

Na de natte eerste vrije training moesten de coureurs de verloren baantijd goedmaken. Het overgrote deel van de heren ging dan ook direct de baan op toen het licht aan het einde van de pitstraat op groen ging. Ook Verstappen, die doorgaans wat langer wacht met naar buiten gaan tijdens trainingssessies, zocht de baan op. Na de eerste drie minuten van de sessie was zelfs iedereen al op de baan.

Verstappen meldde vlak voor de start van zijn eerste trainingsronde dat hij iets vreemds hoorde in zijn RB18. Hoewel hij zich even zorgen maakte over het geluid, kreeg hij de instructie om gewoon door te rijden. Wat volgde, was een rondetijd van 1:31,438, neergezet op de mediumbanden. Pérez volgde, maar was ruim een seconde langzamer. Leclerc en Sainz gingen vervolgens nog een tandje sneller dan beide Red Bulls.

Het vreemde geluid waar Verstappen eerder over klaagde bleef nog even aanhouden. Met zo'n acht minuten in de sessie meldde de Nederlander dat er waarschijnlijk iets aanliep in zijn bolide. Ook was hij niet te spreken over de wind, die op dat moment nogal stevig waaide. Eerder schoot Norris al van de baan in bocht 1 door diezelfde wind.

Sainz goed onderweg, Russell heeft last van verkeer

Leclerc bleef ondertussen goed onderweg gaan. Met zo'n vijftig minuten te gaan noteerde hij een 1:29,639, waardoor hij voorbijging aan teamgenoot Sainz en Verstappen op de tijdenlijst. George Russell had het in de tussentijd lastig met het verkeer op Silverstone. Eerder werd hij al opgehouden door één van de AlphaTauri's en later ook nog door Norris in bocht 7. De Mercedes-coureur viel over de boordradio dan ook een beetje in de herhaling, gezien hij het meermaals meldde dat hij in de weg werd gezeten door een langzamere auto.

Daarna volgde een periode waarin het wat rustiger werd op de baan en er ook niet meer zo veel snelle rondetijden werden genoteerd. Dat gebeurde pas weer toen er nog ruim een halfuur te gaan was in de sessie. Norris ging naar de eerste plek met een 1:29,118. Hij was de eerste die op de zachte banden bovenaan kwam te staan tijdens de tweede vrije training, maar al snel kwamen Sainz met een antwoord. Tenminste: dat probeerde hij.

Sainz was in eerste instantie niet sneller dan zijn oud-teamgenoot in de eerste sector en ook in de tweede sector ging het nog niet helemaal volgens plan. De Spanjaard ging wijd uitkomend van Copse. Desondanks noteerde hij een 1:29,014 en nam hij de eerste plaats van Norris over. Fernando Alonso klom ondertussen naar P4. Sainz verbeterde even later ook nog naar een 1:28,942 en daarmee was hij de eerste die onder de 1:29 dook.

Verstappen blijft last houden van geluid, pitstop Norris gaat fout

Het bleef lange tijd even stil rondom Verstappen, maar de Nederlander ging met nog twintig minuten weer de baan op. Daarnaast hoorde hij nog steeds het vreemde geluid van eerder in de sessie, maar hij bleef wel gewoon gasgeven. Ondertussen ging een oefenpitstop fout bij Norris. Een krik, bedoeld voor de achterkant, brak af toen de MCL36 werd opgetild. Daardoor viel de auto, op dat moment zonder achterbanden, op de grond en duurde het even voordat ze 'm weer omhoog kregen. Hamilton klom vervolgens naar de tweede tijd.

Pérez leek er met nog een kwartier te gaan niet helemaal lekker in te zitten. De Mexicaan reed inmiddels ook op de zachte banden, maar kwam niet verder dan de zevende tijd. Hij verloor drie tienden in zowel sector één als twee en vervolgens nog twee tienden in de laatste sector. Verstappen stond vierde, op twee tienden afstand van Sainz, die op zijn beurt de snelste tijd in handen had.

En die snelste tijd bleef in handen van Sainz, die al met al een uitstekende trainingssessie kende. Hamilton klokte de tweede tijd namens Mercedes, terwijl Norris verraste met een derde tijd. Verstappen sloot aan op de vierde plek, voor Leclerc, Alonso en Pérez. Het verschil tussen de zeven snelste coureurs bedroeg net iets meer dan acht tienden van een seconde.

Uitslag tweede vrije training GP van Groot-Brittannië 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws