Palou geniet van simrace-teamgenoot Verstappen: 'Doet met speels gemak ongelooflijke dingen' Formule 1
Formule 1

Palou geniet van simrace-teamgenoot Verstappen: 'Doet met speels gemak ongelooflijke dingen'

Palou geniet van simrace-teamgenoot Verstappen: 'Doet met speels gemak ongelooflijke dingen'

Álex Palou is heel erg onder de indruk van de prestaties van Max Verstappen. De IndyCar-coureur denkt dat de coureur van Red Bull Racing, zelfs al mag hij de beste auto besturen, met kop en schouders boven de rest van het veld uitsteekt. De Spaanse rijder kan de stuurkunsten van Verstappen vaak van dichtbij meemaken, aangezien de drievoudig Formule 1-kampioen en Palou vaak samen als teamgenoten simracen.

Palou is zelf ook een gevestigde naam in de wereld van de autosport. De IndyCar-coureur wordt, als reserverijder van McLaren, al een tijdje gelinkt met een potentieel zitje in de Formule 1, maar na wrijving met de leiding van het team lijkt deze kans verkeken te zijn. De Spanjaard maakt echter furore in de IndyCar. In 2021 pakte de rijder voor het eerst de titel en dit seizoen wist hij op dominante wijze voor de tweede keer kampioen te worden in de raceklasse.

Palou heeft nog altijd een interesse in de Formule 1 en hij volgt de sport dan ook op de voet. Er is één coureur, naast de landgenoot Fernando Alonso, die het gehele seizoen indruk heeft weten te maken op hem. 'Ik denk dat Verstappen een hoger niveau aantikt dan de rest', zegt Palou in een interview met AS. 'Zelfs al heeft hij de beste auto, hij doet met speels gemak ongelooflijke dingen. De verschillen met zijn teamgenoot of het feit dat hij tien races op rij wint, maken hem speciaal.'

Palou kijkt uit naar volgende simrace met Verstappen

Palou en Verstappen kennen elkaar goed, en delen ook nog eens een gezamenlijke passie. De twee coureurs zijn vaak te vinden in de simulator en waren ook al vaker teamgenoten van elkaar in enkele simraces. Palou erkent dat de Nederlander in de simulator ook vaak ongenaakbaar is. 'We zijn vaak samen te vinden in de simulator en daar is hij ook de beste. Hij heeft iets extra's dat de rest van ons niet heeft. Daarom denk ik dat hij boven de rest uitsteekt.'

Buiten het seizoen om racet de Red Bull-coureur vaak enkele virtuele langeafstandsraces met Team Redline. Het is nog onduidelijk wanneer Palou weer een gastrol mag spelen. 'Nu is het moeilijker om af te spreken omdat hij midden in het seizoen zit, maar aan het einde van het jaar komen we vast wel weer bij elkaar. Hij heeft een professioneel iRacing-team en soms racen we samen. Sterker nog, vorig jaar deden we mee aan de virtuele 12 uur van Sebring. We deden het erg goed voordat we crashten en moesten stoppen', eindigt Palou.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws