Team Redline-collega noemt bijzondere kwaliteit van 'irritant behendige' Verstappen: 'Kun je je dat voorstellen?' Formule 1
Formule 1

Team Redline-collega noemt bijzondere kwaliteit van 'irritant behendige' Verstappen: 'Kun je je dat voorstellen?'

Team Redline-collega noemt bijzondere kwaliteit van 'irritant behendige' Verstappen: 'Kun je je dat voorstellen?'

Van Max Verstappen is al jaren bekend dat hij, naast een fulltime Formule 1-coureur, ook een fervent simracer is. Ook op de simulator is de Red Bull Racing-coureur uitermate gedreven om het maximale eruit te halen. Gianni Vecchio is bij Team Redline, het simraceteam van Verstappen, teamgenoot van de Nederlander en de 25-jarige uit Ingolstadt is lovend over de manier waarop Verstappen betrokken is bij het simracen. De Duitser stelt echter ook dat het niet altijd leuk is om teamgenoot van Verstappen te zijn.

Vecchio is inmiddels alweer vijf jaar verbonden aan het simraceteam van Verstappen, dat sinds vorig jaar onder Verstappen.com Racing valt. In de afgelopen jaren heeft de Duitser naar eigen zeggen een hechte band opgebouwd met de tweevoudig F1-kampioen en hij kan de competitieve mentaliteit van Verstappen wel waarderen. 'Max (Verstappen, red.) wil de beste zijn in alles wat hij doet', begint hij in een interview met Motorsport.com. 'Het gaat erom dat je iemand hebt die je pusht. Als hij ziet dat je er moeite voor doet en je echt laat zien dat je het team en jezelf vooruit wil brengen en dat je hetzelfde doel hebt als hij om alles te winnen, dan is hij één van de beste personen om te ontmoeten. Hij geeft veel. Het is ongelofelijk om iemand te hebben die je pusht, tips geeft en ook een soort mentor is', aldus Vecchio die vervolgens nog wat dieper op zijn band met Verstappen ingaat.

'Het is niet zo dat we elkaar gedurende het jaar veel zien, maar het is een feit dat we elke dag contact hebben. We sturen berichten naar elkaar, we zitten in spraakkanalen. We praten over wat er gaande is in zijn leven, maar hij is ook geïnteresseerd in wat er in onze levens gebeurt. Hij blijft vragen wat we doen, wat er op de planning staat, wat we aan het doen zijn. Dat is best gaaf', vindt Vecchio. 'Je weet dat er iemand aan de andere kant zit die echt om je geeft. Praten met hem is alsof je met een goede vriend praat. Het is alsof we een vriendschap hebben opgebouwd, we weten dat er vertrouwen en respect is voor elkaar. Dat is iets wat ons erg helpt in het team, om een veilige omgeving te hebben. Het is gewoon geweldig om dat te hebben', stelt hij.

Teamgenoot van Verstappen zijn is soms ook best irritant

Het kan volgens Vecchio echter af en toe ook best irritant zijn om Verstappen als teamgenoot te hebben. De Red Bull-coureur heeft namelijk ook in de simulator vaak maar weinig tijd nodig om op snelheid te komen. Dan noteert de Nederlander soms al vlot de snelste rondetijd. 'Ik zou niet zeggen dat dit iets slechts is, maar dat kan wel van tijd tot tijd vervelend zijn', lacht Vecchio. 'Dan komt hij terug van een Formule 1-weekend en laten we hem weten welke combinatie (van auto en circuit) we rijden. Binnen vijf minuten staat Max op P1. Dan zit ik zo van: wat gebeurt hier? Wat doe ik verkeerd? Hij is irritant behendig in alles wat hij doet. Ik zou niet zeggen dat het iets irritants is, maar het is wel iets dat af en toe op mijn zenuwen werkt', grapt de Duitser.

Verstappen zelfs met controller 'bizar' snel

Verstappen kan echter niet altijd in de simulator stappen. Door zijn drukke Formule 1-schema is het soms lastig om tijd vrij te maken voor zijn simraceteam, maar volgens Vecchio probeert de Nederlander Team Redline waar mogelijk te ondersteunen. 'Noem me maar gek, maar het is waanzinnig. Max heeft een gamelaptop met alle simulatorgames: F1, iRacing, welke dan ook. Als hij tijd heeft en verklaar me maar voor gek, maar het gebeurt elke week zo! Wij zitten thuis met stuur en pedalen, hij doet mee met een controller. Op een controller is, iRacing, een simulatiegame, erg moeilijk. Ook al kan hij ons niet echt van feedback voorzien, probeert hij wat hij kan om ons vooruit te helpen. Het maakt dus niet uit of hij onderweg is, of thuis zit. Wat er ook op zijn planning staat, hij oefent met ons, ook al kan hij zelf niet meedoen', zegt Vecchio die vervolgens verder toelicht hoe bijzonder het is dat Verstappen zo snel kan zijn met een controller.

'Het is gestoord. Ik dacht altijd dat het talent in de benen en armen zat, maar hij heeft het zelfs in de vingers.' Om zijn opmerking te illustreren haalt Vecchio als voorbeeld de voorbereiding op de iRacing 24 uur van Spa aan, die in hetzelfde weekend van de Grand Prix van Hongarije werd afgewerkt. 'We deden een race en hij was slechts drie tienden langzamer! Op een controller, ten opzichte van ons. Kun je je dat voorstellen? Drie tienden, op een controller, voor een hele stint! Het is niet over één ronde, maar meerdere ronden. Dat is bizar', sluit Vecchio af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws