Verstappen haalt schouders op bij 'krankzinnige statistieken': 'Ik kijk daar niet zo naar' Formule 1
Formule 1

Verstappen haalt schouders op bij 'krankzinnige statistieken': 'Ik kijk daar niet zo naar'

Verstappen haalt schouders op bij 'krankzinnige statistieken': 'Ik kijk daar niet zo naar'

Max Verstappen kan vroeg in het seizoen meerdere records verbreken, maar zelf is hij daar helemaal niet mee bezig. De drievoudig wereldkampioen voelt zich lekker in de auto en geniet daarvan, en dat is voor hem voldoende. Hij vindt het fantastisch dat hij voor de tiende keer op een rij kan winnen, maar goede resultaten boeken en de titel winnen is voor hem belangrijker.

Verstappen kende een goede start van het 2024-seizoen nadat hij zowel de Grand Prix van Bahrein als de Grand Prix van Saoedi-Arabië won. In Jeddah pakte hij zijn honderdste podium, en daarvan zijn er maar liefst 56 overwinningen. In Melbourne kan hij zijn eigen record van tien opeenvolgende zeges pakken. Die statistieken zijn leuk, maar de Nederlander heeft al vaker aangegeven daar niet mee bezig te zijn. 'Ik kijk daar niet zo naar', zegt de drievoudig wereldkampioen, geciteerd door Motorsport.com. 'Als coureur moet je natuurlijk altijd erin geloven dat je de beste bent, maar aan de andere kant ben ik er niet constant mee bezig dat ik zo moet denken', gaat de 26-jarige verder.

'Ik voel me goed in de auto en geniet er gewoon van. Dat is voor mij genoeg. Ik doe altijd mijn best en probeer er het maximale uit te halen. Als je dan over een goede auto beschikt, kan je fantastische dingen bereiken.' Zoals de tiende opeenvolgende zege. Verstappen verbrak vorig jaar het record van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, die had negen opeenvolgende zeges. In Japan zou hij dus zijn eigen record kunnen verbreken. Van de afgelopen twintig races heeft Verstappen er negentien gewonnen. 'Dat is krankzinnig natuurlijk, maar daar denk ik niet veel over na.'

Tekst gaat verder onder de foto.

australie donderdag 2024 max verstappen 12
Verstappen oogde op de mediadag in Melbourne uiterst relaxed. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Ik bekijk het telkens per weekend'

Terwijl iedereen op de socialemediakanalen druk bezig is met de statistieken noteren en Verstappen vergelijken met de grootheden van de sport, wordt hij er zelf niet heet of koud van of hij Vettel of Michael Schumacher evenaart en passeert. 'Ik bekijk het telkens per weekend', zegt de Red Bull Racing-coureur. 'Het is natuurlijk fantastisch dat we de kans krijgen om weer tien op een rij te winnen, maar ik vind het belangrijker dat we altijd punten scoren en de titel pakken, daar ga je elk jaar voor.'

Het doel in Melbourne is in ieder geval om de race te winnen. 'Dat hangt van een aantal kleine details af', zegt de Nederlander. 'We moeten ervoor zorgen dat we de balans in orde krijgen en dat de we de banden goed begrijpen. De compounds zijn zachter dan die van vorig jaar. Als we dat allemaal op een rijtje hebben, dan zouden we een goede auto voor de race moeten hebben', aldus Verstappen. De eerste sessie start vrijdag heel vroeg, om 2:30u Nederlandse tijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws