Verstappen had 'meteen al sterke voorkeur' voor alternatieve strategie: 'Starten op hards wel riskant' Formule 1
Formule 1

Verstappen had 'meteen al sterke voorkeur' voor alternatieve strategie: 'Starten op hards wel riskant'

Verstappen had 'meteen al sterke voorkeur' voor alternatieve strategie: 'Starten op hards wel riskant'

Max Verstappen heeft aangegeven dat hij na afloop van de kwalificatie al overtuigd was van een alternatieve strategie. Sergio Pérez begon als polesitter op de mediums, terwijl Verstappen zijn race begon op de hards. De tweevoudig wereldkampioen startte vanaf P9, maar kwam snel door het veld met zijn Red Bull Racing-bolide. Uiteindelijk werkte de, naar eigen zeggen, risicovolle strategie en kon Verstappen aan het einde van de race zijn teamgenoot inhalen voor de leiding van de wedstrijd.

Het team van Red Bull zette de Pérez en Verstappen op verschillende banden bij de start. Na de vervelende kwalificatie van zaterdag had Verstappen al gesproken met het team over een alternatieve strategie. 'Over deze dingen heb ik zaterdag natuurlijk wel nagedacht, ja, samen met mijn ingenieur', wordt de winnaar van de Grand Prix van Miami geciteerd door Motorsport.com. 'Ik had meteen al een sterke voorkeur voor de harde band. Ik wilde daar graag op starten, al moet je dat natuurlijk nog wel overleggen met het team en de strategieafdeling.'

'Starten op de harde band was wel iets riskanter doordat we er maar één setje van hadden. Als je dan al vroeg een lekke band krijgt of zoiets, wordt de race natuurlijk een stuk lastiger. Maar ik was bereid om dat risico te nemen', vervolgt Verstappen. Uiteindelijk kwam de regerend wereldkampioen pas in ronde 45 naar binnen om over te stappen naar de mediums. Dit bleek niet alleen het juiste rubber te zijn om zijn teamgenoot aan te vallen, maar om ook met afstand de snelste raceronde te rijden.

Verstappen: 'Allerbelangrijkste dat we het clean hebben gehouden'

Naast het feit dat Verstappen lang op de hards kon doorrijden, mocht hij na de pitstop van zijn teamgenoot ook nog vrij pushen. Op een gegeven moment werd het gat naar Pérez ineens ook groter. 'Halverwege de eerste stint wist ik niet zeker of ik het aantal ronden dat we vooraf hadden afgesproken wel zou halen. Maar toen ik dichter bij dat doel kwam, dacht ik: oh, maar dit komt wel goed. Toen ben ik weer meer gaan pushen en heb ik het gat kunnen vergroten. Die fase heeft mijn race uiteindelijk bepaald'

Door een enigszins langzame pitstop kwam Verstappen wel weer achter Pérez terecht en moest de Nederlander dus opnieuw gaan jagen. Christian Horner had al aangegeven dat de Red Bull-coureurs vrij waren om te racen en deden beide rijders ook met respect. 'Het voordeel van deze aanpak was natuurlijk dat ik versere banden richting het einde had. Onderling waren we vrij om te racen en daardoor hadden we een mooi gevecht. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we het clean hebben gehouden', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws