Kopzorgen over bandenproblemen bij Sainz: 'Dit zorgt voor veel inconsistentie' Formule 1
Formule 1

Kopzorgen over bandenproblemen bij Sainz: 'Dit zorgt voor veel inconsistentie'

Kopzorgen over bandenproblemen bij Sainz: 'Dit zorgt voor veel inconsistentie'

Carlos Sainz ziet dat er nog altijd veel te verbeteren valt bij het team van Ferrari. De coureur van de Italiaanse renstal had een goede uitgangspositie na de kwalificatie, maar door een strategische keuze verloor hij veel tijd tijdens zijn tweede stint. Hierdoor eindigde hij uiteindelijk achter Fernando Alonso en George Russell op de vijfde plek. De tijdstraf van vijf seconden maakte het gevecht ook niet makkelijker voor Sainz, maar daarvoor geeft hij alleen zichzelf de schuld.

Sainz mocht de race beginnen vanaf P3, maar uiteindelijk zakte de man uit Madrid terug naar P5. De Ferrari-coureur is dan ook niet tevreden met het resultaat. 'Het was voor mij een beetje een race met uitersten', geeft Sainz toe voor de camera van Viaplay. 'Ik kende een hele sterke eerste stint waarbij ik Fernando (Alonso, red.) kon pushen en een undercut kon forceren. Helaas kostte dit ons veel snelheid in de tweede stint, want we moesten heel veel mensen passeren. Dat was niet goed voor de banden.'

Dat is een bekend probleem bij het team van Ferrari. Al sinds vorig seizoen gaat de auto van de Italiaanse renstal snel door zijn banden heen. 'Het betekent gewoon dat je heel erg lang moet lijden op die harde band. Daar moeten we ons op focussen en dan kunnen kijken wat we beter moeten doen. Dit kost ons gewoon heel erg veel flexibiliteit en het zorgt juist ook voor veel inconsistentie.' In de aankomende weken moeten de problemen worden opgelost, aangezien Ferrari meerdere grote updatepakketten gaat brengen.

Sainz: 'Het was mijn fout'

Naast het feit dat de banden van de SF-23 snel sleten, werd de strijd tegen Alonso ook moeilijker gemaakt door de tijdstraf die Sainz kreeg. De coureur van Ferrari reed te hard in de pitstraat en daardoor werden er vijf seconden aan zijn eindtijd toegevoegd. 'Ik geef niemand anders de schuld hiervan. Mijn banden schoten op slot omdat ik de undercut ten opzichte van Fernando heel graag wilde laten werken. Het was mijn fout', geeft een schuldbewust Sainz toe bij Sky Italia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws